Noapte
Zi
30 May 2024
2 mins read

NU UITAȚI! Vineri încep „Zilele Județului Dâmbovița”, ediția a III-a! VEZI AICI PROGRAMUL!

Începe numărătoarea inversă până la debutul  manifestărilor prilejuite de „Zilele Județului Dâmbovița”. De vineri, 31 mai, până joi, 13 iunie a.c., județul nostru va fi, pentru al treilea an consecutiv, gazda unei bogate serii de evenimente cultural – artistice și sportive, organizate în lăcașuri de cultură, și anume majoritatea muzeelor târgoviștene, Biblioteca Județeană I. H. Rădulescu Târgoviște, dar și în amplasamente cu specific sportiv și de agrement, precum Parcul Chindia și Complexul Turistic de Natație din Târgoviște, și, nu în ultimul rând, prestigiosul edificiu Casa-Atelier Gabriel Popescu, din comuna Vulcana-Pandele, și renumitul Ansamblu Brâncovenesc de la Potlogi, element de o valoare inestimabilă al patrimoniului cultural – istoric al județului Dâmbovița.

Organizat pentru prima dată în anul 2022, momentul aniversar „Zilele Județului Dâmbovița” este unul dintre proiectele președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, ce se materializează, an de an, ca serie de activități care marchează prima atestare documentară a județului nostru ca entitate teritorială. În acest an, se împlinesc 512 ani de când datează primele documente de acest fel.

Zilele Județului Dâmbovița sunt un prilej de a strânge laolaltă cât mai mulți dâmbovițeni, dar și vizitatori din alte zone ale țării, care să se bucure de numărul mare de activități culturale, sportive și de divertisment ce se vor regăsi în programul acestor zile de sărbătoare.

 Manifestările, ce se vor întinde pe durata a 8 zile, își propun să le ofere dâmbovițenilor momente agreabile, de divertisment sau emoție artistică, și, totodată, să le insufle mândria de a aparține acestui județ, de a cunoaște o parte cât mai mare din bogatul patrimoniu istoric, cultural și artistic cu care Județul Dâmbovița se prezintă lumii și, în același timp, pe cât mai mulți dintre dâmbovițenii care, prin talentul și rezultatele muncii lor în diferite domenii de activitate, au contribuit și contribuie permanent la făurirea și consolidarea unui renume al județului nostru atât în țara noastră, cât și dincolo de hotarele României.

Toți cei interesați vor putea consulta programul detaliat al suitei aniversare Zilele Județului Dâmbovița pe site-ul Consiliului Județean Dâmbovița, www.cjd.ro .

PROGRAMUL ZILEI DE VINERI – 31 MAI
10.00 – Maratonul poveștilor – Filiala pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa
11.00 – Legende și tradiții dâmbovițene – Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița
12.00 – Deschidere Expoziție „NOMEN EST OMEN. Epocile lui Matei Basarab și Constantin Brâncoveanu” – Muzeul de Istorie din Târgoviște
13.00 – Deschidere eveniment „Călătorie în lumea cărții” – Ateliere „Povestea scrierii” și „Cartea de la manuscris la tipăritură” – Muzeul Tiparului
14.00 – Deschiderea Târgului Meșterilor Populari – Curtea Domnească din Târgoviște
15.30 – Crosul „Memorialul Nicolae Guțoiu” – Parcul de la Complexul de Natație din Târgoviște
16.00 – Deschiderea Campionatului județean de tenis de câmp „Iubim Dâmbovița”
17.00 – Deschiderea Campionatului județean de fotbal „Iubim Dâmbovița”
17.00 – Turneul de judo „CUPA 1 IUNIE” – Sala C. S. S. Târgoviște
21.00 – Spectacol – Atacul de Noapte – Curtea Domnească din Târgoviște
12.00 – 22.00 – Party – Curtea Domnească din Târgoviște

În perioada desfășurării tutur evenimentelor dedicate Zilelor Județului Dâmbovița, toți vizitatorii vor avea acces gratuit la Curtea Domnească din Târgoviște.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Oportunități de angajare prin AJOFM Dâmbovița

Articolul Urmator

„Serviciul Sanitar” la Vulcana Pandele. Începuturi – expoziție organizată la Casa Atelier Gravor „Gabriel Popescu” din Vulcana – Pandele

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CORNELIU ȘTEFAN (PSD DÂMBOVIȚA) Reconfirmat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița

”Victorie pentru Dâmbovița și dâmbovițeni! Ieri, am stabilit cel mai

Casă nouă pentru elevii Școlii Generale Mătăsaru

În această dimineață, în prezența conducerii Consiliului Județean Dâmbovița, a