Noapte
Zi
15 May 2024
1 min read

TÂRGOVIȘTE: Peste 10 milioane de lei se investesc în modernizarea Școlii Nr.9

Peste 10 milioane de lei va investi administrația locală târgovișteană într-un proiect care va schimba radical Școala Nr. 9. Amplasamentul va beneficia de lucrări ample, atât la corpul de clădire cât și la curtea exterioară și se va construi și o bază sportivă.
“O școală care până în 1989 găzduia peste 3000 de elevi, se învăța pe trei schimburi. Am învățat și eu la această școală, situată chiar în centrul cartierului. În ultimii ani, după cum se poate observa nu a cunoscut lucrări de modernizare sau reabilitare, de o importanță deosebită. Așa că astăzi discutăm despre debutul lucrărilor într-un proiect de peste 10 milioane de lei prin care unitatea de învățământ va fi modernizată, de asemenea avem un proiect separat prin grupul de acțiune locală prin care vom realiza aici și o bază sportivă. Proiectul privind dotările este deja în implementare așa că discutăm de o unitate de învățământ cu totul nouă. Ce se va întâmpla? Va fi refăcut termosistemul, tâmplăria, geamurile, va fi refăcut acoperișul, vor fi montate sisteme de producere a energiei electrice și termice din surse regenerabile. Eu sper să reușim să facem lucrările cât mai rapid, în așa fel încât și în acest cartier mare și important al Târgoviștei să avem o unitate de învățământ la standarde europene. Cum în micro 12 nu este școală adresabilitatea poate fi una deosebită, în condițiile în care întreaga zonă este deservită de o singura școală, Școala Smaranda Gheorghiu.
Școala 9 și-a pierdut și personalitatea juridică din cauza lipsei de elevi. Poate și lipsa infrastructurii adecvate a determinat acest lucru. Sperăm, și e un pariu pe care îl punem, ca după finalizarea lucrărilor de modernizare și reabilitate să putem discuta de o unitate de învățământ care poate găzdui lejer 1000 de elevi. Vom face tot ceea ce depinde de noi pentru a ne atinge acest deziderat. De altfel este și un obiectiv pe care ni-l asumăm prin acest proiect.”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Investițiile în sănătatea dâmbovițenilor, prioritare pentru echipa CJD și PSD

Articolul Urmator

Medic acuzat de ucidere din culpă! O dâmbovițeană a decedat din cauza septicemiei după ce o compresă a fost uitată în abdomenul său  

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați