Noapte
Zi
15 May 2024
1 min read

Universitatea Valahia organizează prima Conferință Internațională Anuală „Patrimoniu, Știință și Tehnologii pentru Conservare Durabilă”  

În perioada 16-17 mai 2024, la Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară al Universității „Valahia” din Târgoviște, se va desfășura prima Conferință Internațională Anuală „Patrimoniu, Știință și Tehnologii pentru Conservare Durabilă.”

Organizată de Universitatea „Valahia” din Târgoviște și de Knowledge & Creativity European University, manifestarea marchează un moment semnificativ în domeniul conservării, restaurării și promovării patrimoniului cultural. Desfășurată sub înaltul patronaj al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, această conferință reflectă, de asemenea, angajamentul de a promova colaborarea internațională și inovația în acest domeniu vital. Explorând intersecțiile dintre patrimoniu, știință și tehnologie, conferința urmărește să avanseze soluții durabile pentru a proteja moștenirea noastră culturală pentru generațiile viitoare.

De asemenea, conferința se desfășoară sub auspiciile Consiliului Internațional pentru Filosofie și Științe Umaniste (Conseil International de la Philosophie et des Sciences Humaines), ca parte a inițiativelor comemorative pentru aniversarea a 75 de ani de la constituirea acestei prestigioase organizații.

Evenimentul constituie un element crucial al inițiativei de constituire a Rețelei UNESCO UNITWIN KreativEU pentru Preservarea Patrimoniului, Știință și Comunicare pentru Comunități Durabile, cu sediul la Universitatea „Valahia” din Târgoviște

Repere ale conferinței:

Schimb de expertiză: Facilitarea schimbului de cercetări de vârf și perspective din partea cercetătorilor și practicienilor globali pentru a reduce distanța dintre teorie și practică în conservarea patrimoniului cultural.

Rezolvarea problemelor: Abordarea provocărilor critice cu care se confruntă patrimoniul cultural prin cadre legale și tehnologii avansate de conservare pentru a dezvolta soluții practice, aplicabile la nivel global.

Inspirație și inovație: Încurajarea gândirii creative și a explorării unor noi abordări pentru a revigora protecția și celebrarea patrimoniului.

Rețele și colaborare: Oferirea unui forum pentru participanți pentru a stabili conexiuni și colaborări valoroase pentru atingerea obiectivelor de conservare durabilă.

Pentru mai multe detalii și pentru a accesa programul și rezumatele, vă rugăm să vizitați pagina de web a conferinței: https://gafencu.hypotheses.org/heritage-science-and-technologies-for-sustainable-preservation.- Comunicat de presă. 

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

TÂRGOVIȘTE: Strada Grigore Alexandrescu intră în reabilitare

Articolul Urmator

Spitalul din Găești, O BOMBĂ CU CEAS! Se practică medicina doar cu stetoscopul! Aparatură de milioane de euro zace în depozite, nefolosită!

Ultimele Articole

Șofer pe autobuz școlar, prins băut la volan

În această dimineață, 27 mai, în jurul orei 07:35, polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Găești au oprit pentru control, pe drumul național 61, în Gaesti, un autovehicul destinat transportului școlar. Conducătorul auto,
Mergisus

Nu ratați