Noapte
Zi
10 June 2024
2 mins read

Începe BABEL XII – conexiuni și inedit

A XII-a ediție a Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului Târgoviște, BABEL începe astăzi, 10 iunie 2024, sub Înaltul Patronaj al Prim-ministrului României. Se anunță 7 zile pline de spectacole și evenimente, care acoperă toate preferințele: teatru de dramă, de comedie, teatru-dans pe scenă și la înălțime, clovni, acrobații, percuționiști, arte marțiale, muzică, filme, cărți, ateliere. Să nu subestimăm importanța acestor conexiuni între public și artiști, între oamenii de teatru. Ele nasc toate marile proiecte de mai târziu.

Deschiderea oficială va avea loc la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, de la ora 14:30. La deschidere, vom fi onorați de prezența unor diplomați, oficialități și oameni de cultură: Excelența Sa, dna. Halka Kaiserová, Ambasador al Republicii Cehe în România; dna. Naito Yoshino, Atașat cultural, Ambasada Japoniei în România; dl. Mustapha Benfriha, Însărcinat cu Afaceri Consulare, Culturale și Administrative, Ambasada Republicii Algeriene Democratice și Populare; dna. Aura Corbeanu, Vicepreședinte UNITER; dl. prof. univ. dr. Liviu Lucaci, Rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, București; dl. conf. univ. dr. ing Ioan Corneliu Sălișteanu, Rector al Universității Valahia din Târgoviște; dl. Marian Tănase, Subprefect al județului Dâmbovița și, nu în ultimul rând, dl. Daniel Cristian Stan, Primar al Municipiului Târgoviște, care reprezintă un real sprijin pentru Festivalul BABEL, de mai multe ediții încoace.

La Babel, prin arta teatrului, a spectacolului, se vorbesc toate limbile și, mai ales, una universală, cea a umanului. Astfel, după deschidere, în Sala Studio, de la ora 15:00, are loc spectacolul „Jocul puterii”, prezentat de o companie din Cehia, o alegorie politică încărcată de un subtil simț al umorului.

Spectacolul „Omul cel bun din Seciuan”, penultima premieră a teatrului gazdă, se va juca de la ora 16:00, într-un gest de bun venit, în speranța unor conexiuni între culturi și oameni, prin implicare și bunătate.

Teatrul lituanian din orașul Alytus joacă spectacolul „Maria” („Marytė”), care surprinde o nuanță a istoriei mai puțin cunoscută. În aer liber, clovnii de la Davai prezintă un spectacol cu un titlu cel puțin provocator – „Kakamaika”.

La Cinema Independența, de la ora 20:30, veți putea viziona o formă nemaiîntâlnită până acum în Târgoviște, și poate chiar în România, de artă a spectacolului: arta geibu, o îmbinare de arte marțiale și teatru, adusă tocmai din îndepărtata Japonie de maestrul Katsumi Sakakura.

La ieșirea de la acest spectacol, publicul se întâlnește cu Parada Babel pe traseul Teatrul de Vară – Calea Domnească – Bulevardul Mircea cel Bătrân, până la Casa Sindicatelor, pe care se va juca, la verticală, spectacolul de dans acrobatic al italienilor de la compania Il Posto, intitulat „Cafeneaua”… o cafea nocturnă, pe acorduri de saxofon, un impuls de energie pentru tot festivalul!

Menționăm că întreg evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște, de Ministerul Culturii și are ca partener media Radio România. Sponsorul principal este UniCredit Bank, parteneri oficiali de mobilitate Flamicom și Mavexim. În plus, avem susținerea sponsorilor Rondocarton (Simbolul calității), Cicom (Fabrica de înghețată), C.A.R. Învățământ Târgoviște, Rotary Club Târgoviște, Biotel (Echipamente electrice), Bergenbier și a partenerilor ANSR (Asociația Națională a Surzilor din România), SonoArt, Dâmbovița Mall, Holo (The future is hologramic). Tuturor le suntem extrem de recunoscători!

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

CORNELIU ȘTEFAN (PSD DÂMBOVIȚA) Reconfirmat în funcția de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița

Articolul Urmator

89,11% dintre alegători și-au pus, din nou, încrederea în Bogdan Tița pentru conducerea primăriei Ulmi

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus