Breaking News

Infrastructura rutieră, o prioritate pentru comuna Cândești

Mai 11, 2015
Comuna Cândești este o comună modestă ca populație, cu 2864 de locuitori, situată în zona de nord a județului Dâmbovița, dar care tinde să se dezvolte din ce în ce mai mult și să ajungă la standarde europene.
Grație unui primar destoinic, Georgeta Popa, s-a investit în infrastructura rutieră. S-au întocmit proiecte pe drumuri comunale și au fost depuse la Ministerul Dezvoltării, la Direcția tehnică din Consiliul Județean și, recent, pe noua strategie 2014-2020, pentru a accesa fonduri europene.  Este singura șansă de a dezvolta infrastructura într-o localitate cu buget modest. Anul acesta, este în derulare proiectul modernizarea, reabilitarea și dotarea a două cămine culturale în satul Dragodănești și în satul Cândești Vale, cu o valoare de 780 000 lei fiecare. Se așteaptă ordinul de începere a lucrărilor. Termenul de finalizare este 2015. De asemenea, este în derulare un proiect european pe măsura 3.2.2, reabilitarea unui drum comunal, afectat în urma inundațiilor din 2010, care se află în faza de execuție. Este punctul forte al anului 2015. Valoare este de 1 560 000 de euro și presupune asfaltarea a 11 km de drum comunal, începând din DJ 702 B, până la limita cu județul Argeș, care trece prin localitatea Valea Mare. Sunt speranțe ca proiectul să fie finalizat la jumătatea anului în curs.
Adepta conservării și perpetuării tradițiilor, dna primar intenționează să înființeze și un muzeu. Comuna a participat cu succes, în 2015, la evenimentul ,, Satul cultural românesc”, la Muzeul Satului.
Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: