Noapte
Zi
2 December 2020
1 min read

Patrimoniul cultural dâmbovițean intră în era digitalizării

Autoritătile județene doresc să ducă patrimoniul cultural dâmbovițean în era digitalizării, incluzând astfel, într-o rețea/ platformă online ansamblurile religioase, dar și casele boierești și cele memoriale, iar cei care doresc vor putea să le viziteze prin intermediul unor tururi online. În acest sens, astăzi, la Brâncovenesc de la Potlogi, a avut loc o primă întâlnire cu profesioniști în domeniu pentru a bune bazele acestui proiect al cărui inițiator este social democratul Ionuț Vulpescu, fost ministru al Culturii în două mandate ale guvernării PSD.

La discuții au participat senatorul Titus Corlățean, istoricul George Coandă, directorul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu”, ‪Erich Agnes, directorul Complexului Muzeal „Curtea Domnească”, Ovidiu Cârstina și consilieri județeni care vor pune umărul la implementarea strategiei propuse de senatorul Ioan Vulpescu. De asemenea, prin intermediul unei platforme online, au fost alături Ciprian Ştefan, manager general al Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu, Mihai Constantinescu, director executiv al Festivalului Internațional „George Enescu”, Remus Pricopie, fost ministru al Educației, și academicianul Emil Răzvan Theodorescu.

De asemenea, prezent la eveniment a fost și Corneliu Ștefan, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, care i-a asigurat pe toți cei prezenți de sprijin și suport în toate proiectele care țin de dezvoltarea și promovarea județului. “Cultura va deveni un motor de dezvoltare a județului Dâmbovița. Viitorul aparține digitalizării, iar despre acest lucru am discutat, astăzi, la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. Este timpul tururilor virtuale, al configurării unor rețele de patrimoniu în care să fie incluse casele boierești și memoriale, precum și ansamblurile religioase dâmbovițene. Industria de carte trebuie dezvoltată, iar crearea unor evenimente culturale dâmbovițene vor asigura deschiderea județului nostru în fața întregii lumi. Acestea sunt propunerile senatorului Ioan Vulpescu, iar eu îi sunt alături cu o întreagă echipă de profesioniști.”- a precizeat acesta.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

PSD Dâmbovita: “Pentru PNL Dâmbovița, rolul Prefectului este unul decorativ și se dispensează de acesta atunci când interesele politice le-o cer”

Articolul Urmator

“Pentru că OAMENII contează, pune TU barieră traficului!”- campania națională de prevenire a traficului de persoane!

Ultimele Articole

Mergisus