Noapte
Zi
9 April 2024
4 mins read

MĂNEȘTI: Rețeaua de gaze naturale a fost pusă în funcțiune

În toamna anului 2020, la Mănești a fost demarat probabil unul dintre cele mai importante proiecte ale administrației locale și anume introducerea rețelei de gaze naturale. La momentul respectiv, primăria trebuia să primească sprijin financiar de la Guvernul României, dar liberalii au retras finanțarea. Însă, edilul Constantin Alexandru, din bugetul local, dar și cu împrumuturi, a reușit să ducă proiectul la bun sfârșit, suma necesară fiind de 7.5 milioane de lei.
Rețeaua are peste 24 km și astăzi a fost pusă în funcțiune prin aprinderea focului la centrala Căminului Cultural din satul Drăgăiești-Ungureni. Potrivit primarului, locuitorii care doresc branșarea, începând de acum o pot face.

”Începând din anul 2020 se lucrează la această rețea, are o lungime de peste 24 de kilometri, o investiție în valoare de 7.500.000 de lei, finanțată din bugetul local, executată de concesionarul și executantul lucrării, firma Premier Energy. Avem această rețea finalizată de o săptămână, am făcut ultimele probe tehnice, se pot duce cetățenii din comună să-și ia avizul tehnic de racordare.
Am început lucrul mai greu cu bani din bugetul nostru, am mai făcut și un împrumut bancar pentru a termina toată lucrarea. Pot să spun că suntem printre puținele comune din județ care avem gaze la poarta oricărui cetățean. E treaba fieccăruia de acum înainte să se racordeze, nu are nicio obligație la nimeni, dacă vrea bagă, dacă nu, nu. Nici noi, ca și UAT nu avem obligația de a racorda un anumit număr de persoane.”, a precizat primarul comunei Mănești, Constantin Alexandru.

”Am venit cu mare drag astăzi la Mănești, la finalizarea unei investiții care a început în 2020, o investiție pentru toată localitatea, o investiție deosebit de importantă.
Domnul primar chiar a furat puțin startul față de alte localități din județul nostru care astăzi sunt înscrise în Programul Național, Programul guvernamental Anghel Saligny, dar localitatea Mănești se înscrie în rândul acelor localități care au finalizat astfel de investiții din bugetul propriu, fapt pentru care eu vreau să-l felicit. În comuna Mănești există nu mai puțin de 32 de proiecte în derulare cu o valoare totală de peste 128 de milioane de lei și, bineînțeles, avem și proiecte de asociere cu Consiliul Județean. În afară de această investiție de rețea de gaze, avem o investiție la fel de așteptată, și anume rețeaua de canalizare desfășurată prin Compania de Apă, la care se lucrează. Este o investiție care o vom finaliza într-un timp cât se poate de scurt.”, a adăugat Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

f640566b-d8f4-413c-be17-4e991846c18c
”Ne bucurăm că am ajuns la acest moment în care vedem încunată investiția care a început în urmă cu câțiva ani, poate ne-am fi dorit ca aceasta să se termine mai repede, însă amploarea lucrărilor a fost de așa natură încât posibilitatea finalizării a fost doar la acest moment posibilă, în 2024. Este o investiție mare care a cuprins practic toate satele din comună și vorbim de peste 24 de km de retea și vrem să mulțumim în primul rând domnului primar pentru sprijinul care ni l-a acordat pe toată această perioadă și nu în ultimul rând aș vrea să aduc mulțumiri Autorității de Reglamentare care ne-a susținut în tot acest demers cu acordarea autorizațiilor și a vizelor necesare. O rugăminte pentru locuitorii din această comună este să încercăm să fructificăm cât mai eficient această investiție, să se racordeze la gaze astfel încât să renunțăm la încălzirea pe lemne, încet, încet să fructificăm și din punct de vedere energetic această investiție și bineînțeles al confortului și al nivelului de trai.”, a transmis și Ion Ioniță, reprezentant Premier Energy.
La eveniment au mai fost prezenți deputatul PSD Radu Popa, Florin Bulamcea, director Reglementare la Premiere Energy, Cristi Stroe și Dragoș Vlădulescu, primarii de la Șotânga și Dragomirești, vice-președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Antonel Jîjîie, Istrate Mihai, consilier județean, consilieri locali, angajați ai primăriei, dar și cetățeni ai comunei Mănești.

”Cred că e important să înțelegem cu toții că gazul e un factor de dezvoltare economică, dincolo de nevoia și de utilitatea folosirii lui în gospodării. Rețelele de gaz din comune împing societatea înainte și, odată cu eforturile pe care le fac primăriile, consiliile județene și companiile, cred că și cetățenii trebuie să răspundă acestei invitații la dezvoltare. Odată cu înființarea acestei rețele de gaz în Mănești, eu sper să ajungem undeva la 1600-1800, dacă nu chiar 2000 de case branșate. Costul metrului-cub de lemne e undeva la 700 lei și cred că nu va scădea niciodată, pentru că nu are cum să scadă. În schimb, gazul e o resursă de care România dispune din belșug. Chiar în Dâmbovița a fost descoperită – nu s-a scris prea mult în presă și nu s-a făcut mare vâlvă – în zona Titu o pungă mare de gaze și am putea să exploatăm asta ca să reducem costurile cu energia în Dâmbovița și în toată Regiunea Sud-Muntenia.”, a spus Radu Popa, parlamentar PSD Dâmbovița și membru în Comisia de Energie din Camera Deputaților.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

CRÂNGURILE: S-a finalizat amenajarea terenului de minifotbal, în satul Bădulești

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: Primăria construiește primul centru de colectare deșeuri prin aport voluntar

Ultimele Articole

Go toTop

Nu ratați