Noapte
Zi
2 October 2013
1 min read

Depozitarea nu trebuie să mai fie regulă în materie de gestionare sustenabilă şi responsabilă a deşeurilor!

Oana Antonescu, recent desemnată raportor din partea grupului politic al Partidului Popular European pentru raportul privind strategia în materie de deşeuri de plastic aflate în mediul înconjurător, a subliniat în cadrul Comisiei de mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI) a Parlamentului European că depozitarea deşeurilor nu trebuie să mai fie o regulă în materie de gestionare sustenabilă şi responsabilă a deşeurilor.

Eurodeputatul PDL Oana Antonescu consideră că din cauza creşterii exponenţiale a utilizării plasticului a devenit imperativ ca atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, să gestionăm mai bine modul în care plasticul interferează cu mediul în care trăim şi cu sănătatea noastră.

“Abordarea administrării tuturor deşeurilor trebuie făcută în baza respectării normelor europene, având în vedere ierarhia deşeurilor stabilită de către Directiva cadru privind deşeurile. În România, respectarea acestei ierarhii este doar un deziderat, având în vedere faptul că 98% din deşeurile municipale se depozitează în gropile de gunoi,” a constatat Oana Antonescu.

“Prioritatea României trebuie să fie reutilizarea sau reciclarea deşeurilor, pentru a ne putea astfel alinia obiectivului de utilizare eficientă a resurselor. Situaţia de acum este una inacceptabilă: rata de reciclare a deşeurilor municipale, pentru 2010, a fost de doar 1.3 %, în timp ce în alte 9 state ale UE, rata de reciclare a deşeurilor a fost de peste 39%,” a spus eurodeputata.

După cum rezultă dintr-un raport al Comisiei Europene, România este unul dintre statele care se confruntă cu grave deficienţe în punerea în aplicare a unor politici de prevenire a apariţiei deşeurilor şi a unor instrumente economice sau normative care să nu mai încurajeze depozitarea deşeurilor. De asemenea, adaptarea insuficientă a infrastructurii de administrare corespunzătoare a deşeurilor reprezintă un obstacol în calea ducerii la îndeplinire a obiectivelor asumate.

 

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Andrei Plumb îşi onorează promisiunile:Câştigătorii Campionatului de fotbal “Împreună pentru Târgovişte”, vizitează Istanbulul

Articolul Urmator

Şcoală de educaţie turistică pentru tineret

Ultimele Articole

Go toTop

Nu ratați

Klaus Johannis a ratat baia de mulţime programată la Târgovişte

Fără exagerare, vizita candidatului ACL la Preşedinţie, Klaus Johannis, a

Ce părere are UNPR despre alianţa PNL-PDL?

Alianţa Creştin Liberală, cea dintre PNL-PDL, nu îi sperie deloc