Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu s-a deplasat vineri, 13 decembrie în localităţile Dragomireşti, Măneşti, Tătărani, Cândeşti, Pucheni, Malu cu Flori şi Voineşti pentru a observa stadiul mai multor obiective de investiţii realizate atât în asociere cu CJ Dâmboviţa, cât şi din fonduri structurale.
· Dragomireşti: Asfaltare drumuri de interes local şi extindere reţea de gaze
În localitatea Dragomireşti, în baza asocierii dintre Consiliul Judeţean şi Consiliul Local, se lucrează la asfaltarea a 3,2 kilometri de drum, o investiţie de 1.274.312 lei, din care contribuţia este 50% CJD şi 50% CL Dragomireşti. De asemenea, se lucrează şi la extinderea reţelei de gaze.
Investiţia de asfaltare pe strada Ciocăneşti se face în asociere cu CJD.S-a reuşit şi introducerea de gaze naturale în satul Decindeni.
Măneşti: Asfaltare drumuri de interes local DC 117C, DC 117D, DC 117E
Prin proiectul derulat în asociere de CJD cu Consiliul Local Măneşti, se are în vedere asfaltarea a 2 kilometri de drum, proiect aproape finalizat.
Tătărani: Asfaltare drumuri locale; Amenajare târg săptămânal
La Tătărani, lucrările de infrastructură rutieră vor începe în primăvara anului 2014, o asociere între Consiliul Local – CJD, prin care se vor asfalta 3,3 kilometri de drum în satele Căprioru şi Priboiu. Din fonduri de la Consiliul Local se va realiza şi un târg săptămânal.
Pucheni: Asfaltare drumuri locale; zid de sprijin alunecare teren în zona Praviţe – DC 122 Pucheni – Râu Alb
La Pucheni, s-a realizat deja un zid de sprijin împotriva alunecărilor de teren şi se lucrează la asfaltarea a 2,738 km de drum, proiect în valoare de 2.040.862 lei. De asemenea, se lucrează intens şi la alimentarea cu apă a localităţii, lucrare începută din 2007, dar care a stagnat din lipsă de fonduri. Anul acesta însă am introdus conducta de distribuţie prin toată localitatea.
Cândeşti: Reabilitare cămin cultural; Alimentare cu apă
Anul acesta din bugetul local, dar şi cu ajutorul CJD s-a realizat reabilitarea căminului cultural. S-a făcut forarea unui puţ pentru apă potabilă în satul Cândeşti Vale, lucrare finalizată şi recepţionată. De asemnea, s-au asfaltat 4 km de drum comunal în satul Cândeşti Deal, în valoare de 80.000 lei. În asociere cu CJD se vor asfalta anul viitor 2 km de drum comunal.
Voineşti: Lucrări cu finanţare europeană: Grupul Şcolar Agricol, Biserica din lemn„Duminica tuturor Sfinţilor”; Grădiniţă în localitate; regularizare râu Dâmboviţa
La Voineşti se derulează cele mai ample lucrări în execuţie. Se lucrează intens la proiecte cu finanţare europeană – reabilitarea Grupului Şcolar Agricol şi restaurarea şi valorificarea turistică a bisericii din lemn „Duminica tuturor Sfinţilor”. Ambele proiecte vor fi finalizate în prima jumătate a anului viitor.
Gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti: „Pe fonduri europene, sunt în derulare două proiecte: unul finanţat de Guvernul României în 2007, sistate lucrările în 2009. Anul acesta, în urma unor discuţii cu preşedintele CJD şi cu ministrul Educaţiei, am luat hotărârea să preluăm reabilitarea Grupului Şcolar Agricol Voineşti la bugetul comunei şi cu sprijinul CJ trebuie să finalizăm lucrările de modernizare şi extindere pe verticală a acestuia. În incinta acestuia, avem un proiect în derulare pe fonduri europene POR Axa 3, în valoare de 5 milioane 600 mii lei, realizat în proporţie de 75-78%, cu termen de finalizare martie 2014. Obligatoriu trebuie să finalizăm lucrările la modernizarea Grupului Şcolar Agricol datorită faptului că, în perioada următoare, trebuie făcute procedurile de achiziţie publică pentru mobilier, iar elevii să poată fi mutaţi în incinta muzeului mamă”.
În acelaşi timp, la Voineşti, Grădiniţa din localitate a fost finalizată în doar 4 luni.
Gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti:”Avem o grădiniţă realizată cu sprijinul Ministerului Educaţiei, 100 de mii de euro din partea MEC, 1 miliard 700 de mii lei din partea bugetului CL, începută pe 2 septembrie 2013, cu termen de finalizare de 12 luni, dar pe 20 vom face recepţia finală. Grădiniţa a fost realizată într-un timp record, în termen de 4 luni”.
Pe lângă proiectele europene, din banii Consiliului Judeţean, s-a realizat şi regularizarea râului Dâmboviţa, prin care, s-a reuşit salvarea unui pod în valoare de 22 miliarde cu suma de 80.000 lei.
Gabriel Sandu, primarul comunei Voineşti: „Este o regularizare pe o lungime de 600 metri, respectiv 400 metri în amonte şi 200 metri în aval. S-au excavat peste 3000 metri cubi de balast, lăţimea canalului fiind de 35 metri”.
Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJD: „Sunt investiţii care depăşesc puterea unui oraş.(…) O să-i acord în continuare sprijin primarului, localitatea Voineşti este, din perspectiva mea, o localitate cu viitor, cu şanse mari de a deveni centru urban important, un pol de creştere economică şi atractivitate pentru toată zona( …) O să ne punem de acord cu Inspectoratul Şcolar pentru a veni la Liceul Voineşti cu o specializare pe pomicultură, o clasă de silvicultori, o clasă pe horticultură, să încercăm să acoperim domenii unde este nevoie de forţă de muncă specializată şi care a fost abandonată în ultimii ani de sistemul de învăţământ”.