Breaking News

Prefectul Victor Sanda: Nici macar juristul Boriga nu este deasupra legii

Iun 23, 2014

Pentru că ex-primarul Gabriel Boriga i-a acuzat pe prefectul Victor Sanda şi subprefectul Antonel Jijie de act mârşav, prin ordinul emis de prefect joi, 19 iunie a.c. ,cu privire la suspendarea sa din funcţie, aceştia au ţinut să precizeze că nu a fost un atac personal şi politic, ci o obligaţie legală, care trebuia îndeplinită. Legea e lege peste tot, nimeni nu se sustrage de la ea, nimeni nu face indulgenţe şi excepţii.

,, În judeţul Dâmboviţa, tuturor primarilor care au fost condamnaţi cu privare de libertate li s-a întrerupt mandatul. Nu l-am întrerupt noi. Mandatul se întrerupe de drept, în baza legii. Juristul Boriga trebuie sa analizeze situaţia, pentru a nu devia de la discuţie. Domnul Boriga a fost condamnat la trei ani de închisoare de către Judecătoria Târgovişte. A făcut apel la sentinţa penală 337/29.04.2013, procesul demarând înainte de schimbarea puterii, şi apelul s-a respins, drept pentru care a fost condamnat la trei ani de închisoare, deci cu privare de libertate, cu suspendare. Dacă nu dădeam acest ordin, aveam plângere penală soldată cu închisoare. Şi nici nu avem nimic cu proiectele lui măreţe, nu i le-am blocat noi, avem ceva cu proiectele la fotbal şi baschet şi cu deplasările în străinătate, făcute pe bani publici. Nu putem să risipim aşa uşor banii.’’a declarat apoliticul Victor Sanda.

De partea cealaltă, subprefectul Antonel Jijie a întregit declaraţiile prefectului afirmând: ,,Legea e severă când comiţi o faptă severă, nu ordinul. Modalitatea nu interesează. Domnul Boriga trebuie informat că paguba de 4 miliarde trebuie acoperită şi recuperată. Bugetul Municipiului e păgubit.’’ Acesta i-a pus la îndoială şi cunoştinţele faţă de legea penală, mai ales că fostul primar îşi dă cu subsemnatul ca jurist.

Referitor la noul primar, se pare că nu e vreo ameninţare sau noutate pentru prefect: ,,Viceprimarul Ciprian Prisăcaru poate să facă ce vrea, dacă este legal. Dar nu uitaţi o zicală: ,,Cu schiopul stai în casă, schiopătând începi a merge.’’

Aşadar, ce se va alege de Târgoviştea noastră, până la noile alegeri?

Actualitate, Flash, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,