Potrivit directorului Direcţiei Agricole Dâmboviţa, Dragomir Melucă, fermierii dâmboviţeni înregistrează mari pierderi pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile. La culturile de cereale înfiinţate în toamna trecută, din pricina ploilor nu s-au putut face lucrările de fertilizare şi tratamentele împotriva dăunătorilor şi, de la o producţie estimată la 4-4,5 tone / hectar, media recoltată este de numai 3-3,1 tone / hectar. Perioada optimă pentru recoltat s-a încheiat, mai sunt suprafeţe mari netreierate şi grâul este de slabă calitate. De aici şi preţurile extrem de scăzute. Nici culturile de primăvară nu se prezintă prea bine, fiind afectate de băltiri ori schimbările frecvente şi importante de temperatură.
Cele mai mari pagube le-au înregistrat până acum cultivatorii de cartofi, care nu au înţeles să folosească soiuri mai rezistente.
Ce nu s-a putut semăna şi solele calamitate totalizează peste 12000 hectare adică 10 % din suprafaţa arabilă a judeţului.
Seful Direcţiei Agricole a estimat pagubele fermierilor dâmboviţeni la 18 milioane lei, adică peste 4,5 milioane de euro, fiind de aşteptat ca pirderile să continue să crească.
În acelaşi timp a amintit primăriilor că au posibilitatea, parcurgând paşii legali necesari, să diminueze normele de venit proporţional cu pagubele.