Noapte
Zi
26 March 2015
1 min read

,,Dincolo de aparențe” a ajuns (și) la Răcari

În cadrul manifestărilor organizate de IPJ Dâmbovița cu prilejul Zilei Poliției Române, ieri, 25 martie a.c., Liceul Teoretic ,,Ion Ghica”- Răcari, a fost gazda proiectului educațional ,,Dincolo de aparențe”.
Cu această ocazie, 265 de adolescenți din Răcari, însoțiți de cadrele didactice au avut posibilitatea să cunoască un om privat de libertate, să-i asculte povestea de viață și cauzele pentru care în momentul de față se află într-un penitenciar.
,,Ce să vă spun, despre prietenie, anturaj …viața care se pierde repede. Sunt condamnat pentru tentativă de omor. O faptă săvârșită la nervi, în doar 30 de secunde. Am făcut parte dintr-o grupare violentă, am ajuns să nu țin cont de părinți. După două luni de detenție, prietenii de afară m-au uitat. Anturajul dubios m-a adus aici.”, a spus Cătălin.
De asemenea, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității le-au explicat elevilor prevederile Noului Cod Penal, importanța respectării normelor legale, consecințele faptelor pe care le săvârșesc atât pe termen scurt, cât mai ales pe termen lung.
,,Delincvența juvenilă și prevenirea victimizării minorilor reprezintă un segment al criminalității ce necesită o atenție deosebită, având în vedere faptul că tinerii pot deveni, cu ușurință, victime ale infracționalității, din cauza vârstei, teribilismului și a lipsei de experiență.”, a declarat Bucuroiu Victor, agent șef principal IPJ Dâmbovița.
De la acțiune nu a lipsit primarul orașului Răcari, domnul Marius Caravețeanu. Edilul a ținut să le mulțumească organizatorilor activității și să le aprecieze munca de prevenire a delincvenței juvenile în rândul elevilor, aducând în discuție și eforturile pe care le depune Primăria Răcari pentru menținerea siguranței cetățenilor.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Podul de la Viişoara va fi reabilitat anul acesta!

Articolul Urmator

Livada de la Raciu, o inițiativă demnă de laudă a primarului localității

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

RĂCARI: Mâine, se întrerupe apa potabilă pentru igienizarea rezervorului

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița informează că se va întrerupe furnizarea

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar