Noapte
Zi
19 March 2015
1 min read

,,Luna plantării arborilor”, deschisă, oficial, în Dâmboviţa

„Luna plantării arborilor”(15martie-15 aprilie) a fost deschisă ieri, 18 martie a.c., în judeţul Dâmboviţa, de directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Adam Crăciunescu. Acesta a fost însoțit și de Dan Popescu, secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Astfel, a avut loc o acţiune de plantare a 3500 de puieţi pe o suprafaţă de 0,7 hectare de teren, într-un şantier de împădurire, situat în comuna Ulieşti, în raza Ocolului Silvic Găeşti, din subordinea Direcţiei Silvice Dâmboviţa. Cu mic, cu mare, personalităţi, elevi şi silvicultori au pus mâna pe lopată şi au plantat puieţi de stejar, frasin, cireş şi păducel.
În județul Dâmbovița, directorul Direcției Silvice, Costel Preda, a spus că în acest an vor fi împădurite 47 de hectare, din care 14 în zona de munte.
Reprezentanţii Romsilva au declarat că şi-au propus ca de la an la an să crească numărul suprafeţelor reîmpădurite, astfel încât să ajungă din urmă media europeană. De asemenea, se intenţionează reintroducerea speciilor autohtone rezistente la schimbările climatice din ultimii ani.
În 2015, Romsilva şi-a propus împădurirea a 15.500 hectare de terenuri defrişate sau distruse de calamităţi naturale.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Criză de medici și secții neprofitabile, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște

Articolul Urmator

Afecţiunile oncologice, în creştere, în judeţul Dâmboviţa

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele