Noapte
Zi
19 April 2015
2 mins read

Dictatura cătușelor

Consilieri, primari, preşedinţi de consilii judeţene, miniştri, judecători, procurori, o şefă a DIICOT (culmea, cea care lupta împotriva corupţiei!), parlamentari, preşedinţi de cluburi de fotbal, procurori, poliţişti, afacerişti, directori de societăţi comerciale, avocaţi, oameni de presă, VIP-uri sau foste VIP-uri stau în arest sau în penitenciare, alături de interlopi, criminali și șmecheri. Televiziunile fac show-uri, arătând bărbaţi şi femei încătuşaţi/încătuşate, mascaţi, maşini de jandarmerie, sau foşti deţinuţi ieşind din puşcărie şi încălecând cai superbi sau urcând în maşini de lux.
Cuvinte-cheie în aceste zile: evaziune fiscală, delapidare, furt, licitaţie trucată, mită, fals în acte publice, arest, arest la domiciliu, control judiciar, anchetă, dosar de urmărire penală, grup infracţional organizat, act antisocial ş.a.m.d. Deasupra tuturor acestora, trei litere: DNA şi nişte trepte pe care se înghesuie ziarişti şi ziariste, cameramani şi pe care urcă şi coboară, într-un şir ce pare a nu mai avea sfârşit, inculpaţii, falşii posesori ai prezumţiei de nevinovăţie …
O saturaţie a unei demonstraţii ce vrea să arate o ţară metastazată de hoţii, stăpânită de politicieni corupţi, de administratori îmbogăţiţi prin furt, o ţară lovită de ciuma corupţiei care a pătruns adânc în interiorul societăţii şi pentru care nu mai există medicaţie decât zăbrelele şi întunericul.
Boala corupției se resimte din ce în ce mai mult și pe meleagurile dâmbovițene. Ei bine, se pare că abrevierea preferată a românilor – DNA – poposește și în mirificul nostru județ, spre disperarea celor în cauză.
Exemplul fără precedent îl constituie cazul de la Butimanu, unde, întreaga primărie este în cătușe. Edilul comunei și subordonații săi sunt acuzați că au delapidat fondurile publice. Ce trebuie de fapt să înțelegem cu toții este că banul public nu poate fi îndreptat încotro vrea el, către buzunarele personale sau alimentare conturilor unor apropiați. Comuna Butimanu nu este singura la porțile căreia a bătut DNA. Mai sunt foarte multe localități dâmbovițene unde edilii sunt implicați în diverse acte ilicite. Domnilor, când veți ințelege definiția banului public? Poate câțiva ani ,,la pension” vă vor ajuta să percepeți exact că banii noștri nu sunt pentru buzunarele dumneavostră.
Cea mai activă instituţie din România nu-i Parlamentul, nu-i Şcoala, nici Sănătatea, nici Sportul, nici Economia, ci DNA. Nu întâmplător, se şi afirmă că, neschimbându-se ea însăşi, printr-un proces de regenerare morală, clasa politică este, azi, în România, schimbată de … DNA. Este adevărat, dar trist, fără glorie, cu perspective incerte, apăsător, paralizant, înfricoşător; ceva parcă de masă, pentru că, totuşi, în prim-plan, televiziunile preferă cătuşele.
Impresia generală este că o caracatiță a pus stăpânire pe România, iar DNA luptă să-i taie tentaculele. Cătușe în locul lucrului bine făcut, care, în România profundă, nu s-a descoperit!
Un lucru e cert: Această realitate este un simptom al societăţii actuale. Ce urmează de aici ştim cu toţii. Urmează o altă lume în care armata a fost înlocuită de puşcărie.
P.S. Am ajuns să ne întrebăm exasperați: câte ,,mâini curate” ne înconjoară? Mai sunt și dintr-astea?

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

CORUPȚIE!

Articolul Urmator

Boriga a driblat proiectele europene așa cum driblează acum la volei!

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

“Muncitoarea” din partid a înfrânt!

Mare demisie mare! O țănțică, pe care partidul a făcut-o,

Adrian Țuțuianu a închis cercul roșu

Și pentru că obiectivitatea și mai ales datoria față de