Noapte
Zi
29 April 2015
1 min read

Ziua internațională a securității și sănătății în muncă- 28 aprilie 2015

Ziua de 28 aprilie a fiecărui an marchează ,,Ziua internațională a securității și sănătății în muncă”, la inițiativa Organizației Internaționale a Muncii. Aceasta a fost celebrată prima dată în 2003. Anul acesta, acțiunile de promovare ale sănătății și securității în muncă s-au desfășutat sub sloganul: ,,Alăturați-vă construirii unei culturi de prevenire în domeniul prevenirii sănătății și securității în muncă!”, prin implicarea guvernelor, organizațiilor angajatorilor și lucrătorilor. Manifestările au ca principiu prevenirea accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, pentru a avea locuri de  muncă sigure și sănătoase.
Și în Dâmbovița, Inspectoratul Teritorial de Muncă(ITM) a organizat un simpozion pe această temă, axat în special pe prevenire, în departamentul securitate și sănătate în muncă. La eveniment au participat inspectorul șef al ITM Dâmbovița, Cristian Avanu, inspectorii șefi de muncă Sanda Doboș și Ileana Dragomir și reprezentanți ai angajatorilor în diferite domenii. Evenimentul a reprezentat o campanie de comemorare a lucrătorilor decedați și răniți, de sensibilizare la acest fenomen, de conștientizare și informare a riscurilor și de prevenire a tuturor accidentelor survenite la locul de muncă.
Organizația Internațională a Muncii estimează că, anual, peste 313 milioane de lucrători suferă accidente la locul de muncă și se produc aproximativ 160 d emilioane de cazuri de îmbolnăviri profesionale. În România, fenomenul cunoaște un tred descendent, la fel și în Dâmbovița, unde numărul accidentelor de muncă, în 2014, a scăzut la 45, dintre care două mortale și 43 cu incapacitate de muncă.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Traian Niculae: ,,Domnul Vlad Oprea trebuia să aprecieze cetățenul, nu propria imagine”

Articolul Urmator

Mascaţii au descins la stâne! Şapte persoane, anchetate pentru furt de oi

Ultimele Articole

Go toTop

Nu ratați