Noapte
Zi
21 May 2015
1 min read

VESTE BUNĂ PENTRU MAME! Rovana Plumb vrea să elimine plafonul maxim pentru indemnizație creștere copil!

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, vrea să elimine plafonul de 3.400 de lei, valoarea maximă pe care o pot primi mamele aflate în concediul de maternitate. În plus, banii ar putea să fie chiar mai mulţi, pentru primele săptămâni de după naşteri.
În prezent, părinții care intră în concediu de creștere a copilului primesc o indemnizație în cuantum de 85% din media veniturilor nete, dar nu mai mult de 3.400 de lei, dacă aleg concediu de un an și 1.200 lei, dacă aleg să rămână cu copilul doi ani.
,,Revizuim tot ceea ce înseamnă politici în vederea creşterii natalităţii. Una dintre măsurile pe care o țintim este aceea de a elimina valoarea maximă până la care se acordă indemnizația pentru creșterea copilului. La această măsură venim în completare şi cu o altă propunere: pe perioada concediului de maternitate, care este de 18 săptămâni, indemnizaţia să fie egală cu media salariului avut în ultimele 12 luni, şi nu 85%, pentru că naşterea nu poate fi asimilată cu concediul medical. Nu vrem să penalizăm în această perioadă de 18 săptămâni niciun fel mama. Toate calculele le facem în funcţie de contextul şi de anvelopa fiscal-bugetară. În momentul în care vom termina calculele, vă vom comunica.”, a declarat ministrul Muncii, Rovana Plumb.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Direcția Agricolă Dâmbovița: 1500 de hectare, afectate de excesul de apă, în acest sezon

Articolul Urmator

SE MIȘCĂ LUCRURILE ÎN TÂRGOVIȘTE! Au început lucrările de asfaltare în cartierul Matei Voievod

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele