Breaking News

Crucea Roșie Dâmbovița, locul I la Etapa Națională a Concursului de Prim Ajutor

Aug 10, 2015

În perioada 7-9 august 2015, a avut loc Etapa Naționala a Concursului de Prim Ajutor, care s-a desfășurat la Poiana Pinului, jud. Buzău. Organizarea competiţiei naţionale a echipelor de prim ajutor de bază, din cadrul detaşamentelor de intervenţie, în situaţii de dezastre, urmăreşte, în principal, creşterea nivelului de pregătire şi a capacităţii de intervenţie a SNCRR pentru înlăturarea efectelor calamităţilor şi catastrofelor naturale sau provocate de om şi pentru acordarea primului ajutor de bază.
La etapa naţională, au participat echipele câștigătoare ale etapelor zonale, respectiv Cluj, Botoșani, Brașov, Arad, Brăila, Sectorul 6 București, Dolj și Dâmbovița. Echipa câştigătoare a etapei naţionale are dreptul de a reprezenta Societatea Naţională de Cruce Roşie din România la ediţia următoare a Competiţiei Europene de acordare a primului ajutor.
Echipajul Filialei de Cruce Rosie este alcătuit din : Anemarie Duncan- șef echipaj, Alecu Mihaela Luisa, Popescu Trofim, Ţop Dana Adriana, Filip Vlad – membri echipă, Rădoi Oana Cătălina –rezervă. Istructorul echipei este Florea Eugen și, de asemenea, au fost însoțiți de un medic- arbitru în competiție- Dr. Crăciunoiu Toma.
Clasamentul final, după proba teoretică și cele practice, a fost: Locul I – Crucea Roșie Dâmbovița, Locul II – Botoșani, Locul III – Dolj, Mențiune – Arad.
Și anul trecut, echipajul Filialei de Cruce Roșie Dâmbovița a câștigat competiția națională de prim ajutor, astfel că reprezentarea internațională a Crucii Roșii Române va fi realizată de către Filiala de Cruce Roșie Dâmbovița cu două echipaje.
,,Este o mândrie pentru Dâmbovița că și anul acesta am câștigat această competiție. A fost o bătălie acerbă. Județele celelalte au venit cu directorii lor și cu cei care au pregătit echipajul, în dorința fiecăruia de a câștiga. Experiența și-a spus cuvântul. Ai noștri s-au pregătit intens. Chiar și ceilalți concurenți au recunoscut că n-au ce să le facă celor din Dâmbovița, nu-i pot devansa. Referitor la reușita noastră, am primit felicitări de la nivelul conducerilor județene și de la centru. Inclusiv vicepreședintele Crucii Roșii Române, domnul Raed Arafat, ne-a felicitat ieri și ne-a cerut să venim de la Competiția europeană tot cu un loc bun.(…) Lansez invitația voluntarilor de a veni lângă noi, de a se pregăti pentru astfel de situații. Există, în acest sens, o școală de pregătire la Crucea Roșie Dâmbovița, unde tinerii se pregătesc și sunt apți de a acționa acolo unde este cazul, spre a salva vieți, în caz de catastrofe’’, a declarat directorul Crucii Roșii Dâmbovița, Gheorghe Popescu. (Nicoleta Sima)

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: