Noapte
Zi
31 August 2015
1 min read

Ministerul Educației va acorda manuale gratuite elevilor claselor a XI-a și a XII-a

În urma discuțiilor purtate între reprezentanții Consiliului Național al Elevilor (CNE) și ai Asociației Elevilor din Constanța (AEC), cu cei ai Ministerului Educației și Cercetării Științifice (MECȘ), în data de 28.08 a.c., Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a anunțat că, pentru prima data de la intrarea în vigoare a Legii Educației Naționale nr.1/2011, și elevii claselor a XI-a și a XII-a vor beneficia de manuale gratuite.
În perioada următoarea, reprezentanții CNE și AEC se vor întâlni cu cei din minister  pentru a discuta despre modul în care se vor aplica prevederile legii, astfel încât elevilor să le si pună în aplicare acest drept cât de repede posibil.
De asemenea, aceștia vor solicita reprezentanților ministerului alocarea sumei necesare pentru achiziționarea manualelor aferente anului școlar viitor. 
“Faptul că după patru ani de când Legea Educației nr. 1/2011 e în vigoare ne aflăm în situația în care Ministerul recunoaşte şi începe demersurile de a respecta dreptul elevilor de clasele a XI-a şi a XII-a de a beneficia de manuale gratuite este lăudabil pentru actualul ministru şi de condamnat  pentru fostele mandate. Important din acest moment e să identificăm mecanismele prin care vor ajunge manualele la elevi şi sperăm ca Ministerul Educației să finanțeze cu o sumă corespunzătoare pentru acest an şcolar, iar anul viitor să garanteze manuale gratuite pentru toți elevii şi toate materiile de studiu. Felicităm Ministerul Educației pentru că a inițiat acest demers normal şi aşteptat de mult timp.” a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Horia-Șerban Onița.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

În septembrie, va avea loc, la Târgoviște, Festivalul Național ,,Ion Dolănescu”, ediția a II-a

Articolul Urmator

Ionuț Săvoiu: Nu voi candida pentru nicio funcție, în cadrul PSD Dâmbovița

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele