Breaking News

Bani cu sacul pentru o baracă în buricul Târgoviștei

Sep 16, 2015
La sfârșitul anului trecut s-a tot vorbit despre construcția unui Centru de Informare Turistică în Târgoviște, lucru lăudat la acea vreme. Iată că a venit ziua în care constructorul, SC STAR S& R  SRL Târgoviște, a câștigat licitația și s-a pus pe treabă. Proiectul a fost depus pe vremea stimabilului primar condamnat Boriga, semnat de “colegul său de șmecherie” Prisăcaru, iar actuala conducere a primăriei îl pune în aplicare.
Nimeni nu și-ar fi putut închipui că, acest centru va apărea, ca ciuperca după ploaie, exact în buricul târgului.
De la o zi la a apărut, în Piața Tricolorului, cunoscută ca Platoul Prefecturii, chiar lângă fântâna arteziană, o așa zisă construcție, deocamdată împrejmuită cu plasă de protecție.
Această așa zisă construcție se dorește a fi un chioșc de lemn, de aproximativ 50 de metrii pătrați, exact așa cum apare în pliantele de prezentare.
Ne întrebăm a cui a fost aceasta idee ” năstrușnică” de a amplasa chioșcul într-o zonă care nu prea are de-a face cu turismul?! Nu credem că cei care sunt interesați să viziteze  obiectivele turistice din zonă sau din județ se vor deplasa în piață pentru a se informa, și asta în condițiile în care, în momentul de față, detalii despre Curtea Domească, Turnul Chindiei, Biserici Medievale, și alte atracții ale orașului sau județului, se pot accesa doar online sau prin intermediul agențiilor de turism.
Nu există nicio legătură, nici măcar estetică între arhitectura Pieței Tricolorului și clădirile din jur, pe care sunt afișate benere publicitare, care mai de care mai chicioase, și construcția, din lemn, a Centrului de Informare.
Un lucru și mai frapant este și bugetul care s-a alocat pentru acest chioșc,  Uniunea Europeană acordă municipalităţii 460 de milioane de lei, guvernul încă 40 000 de lei, iar Primăria Târgoviște alți 90 000 de lei.
Dezvăluiri, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: