Breaking News

Familie din Târgoviște, pionul principal în frauda de la agențiile APIA

Oct 06, 2015

Se pare că în cazul fraudei cu fonduri europene de la agențiile APIA este implică și o familie din Târgoviște, familia Iugulescu.
La această afacere de zeci de milione de euro au participat clanuri interlope din Bulgaria, și inclusiv cunoscuți bancheri bulgari, totul fiind descoperit când bulgarii au fugit cu banii în Cipru.
Pentru contractele semnate cu firmele bulgărești Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură trebuia să primească faină și ulei. Pentru primul contract, cel pentru comercializarea făinii, românii au platit în jur de 20 de milione de euro, dar au primit produse doar de 3,5 milione de euro, după care au semnat un alt contract, de barter, în care bulgarii livrau făină și primeau orz. Doar că acum, aceștia din urmă au luat și banii și orzul, și au încasat și banii.
De ceva vreme, statul roman încearcă să recupereze banii, înaintând scrisori de garanție bancară către firma din Bulgaria care s-a prezentat la licitație.
Între timp RISE Project și jurnaliștii de la Bivol.bg au demarat o propie anchetă privind afacerea descoperind modul în care România a fost prejudiciată. Pornind de aici, procurorii români au făcut percheziții la sediile agențiilor APIA din București și județele Ilfov, Giurgiu și Dâmbovița, suspecți fiind mai mulți directori, dar și funcționari publici.
Tot jurnaliștii bulgari au descoperit cum, într-un apartament din Sofia, iși aveau sediile mai multe firme, cu legătură între ele. La aceeași adresă se regăsesc Viem Corporation, cea care trebuia să livreze făina și uleiul, în acte deținută de un om al străzii, societăți deținute de familii interlope bulgare, firme conduse de patronii băncii First Investment Bank, toate acestea fiind conectate la fiul fostului ministru al agriculturii din Bulgaria, căutat de Interpol pentru fraudă și evaziune fiscală.
Tot în aceeași locație din Sofia, se regăsește și sediul unei firme deținută de familia Iugulescu, din Târgoviște, aceștia fiind unii dintre pionii principali în fraudarea statului roman.
Radu Iugulescu conduce două offshoruri din Insulele Virgine Britanice și Seychelles care sunt conectate, prin alte firme, de la alte adrese și tranzacții financiare chiar la proprietarii First Investment Bank, adică exact banca care refuză acum să înapoieze banii statului roman.
Familia Iugulescu face afaceri în Bulgaria atât cu banca bulgară, dar mai ales cu liderii unor cunoscute clanuri locale: “Asasinii” și”Universalii”.

La Târgoviște, familia Iugulescu mai deține : o fabrică de cauciucuri, o grădiniță, firme de consultanță și comerț cu legume și fructe.

Dezvăluiri, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: