Noapte
Zi
27 February 2017
2 mins read

Alexandru Oprea :” Înseamnă că nu mai avem o șansă ca nație”
VEZI AICI ÎN CE CONTEXT A FĂCUT POLITICIANUL ACESTĂ DECLARAȚIE

Un subiect care generează o adevărată controversă la acest început de săptămână, este cel pe care elevii participanți la olimpiada de limba română din județul Prahova l-au avut de tratat.
“Imaginează-ţi că te numeşti Luca Străjescu şi eşti personajul care colectează cotele ţăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul Moromeţii de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunţi calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota”
În acest context, secretarul executiv al Partidului Social Democat Dâmbovița, Alexandru Oprea, a făcut câteva precizări. 

“Am văzut zilele trecute ți aseară un alt aspect care pe mine pur și simplu mă oripilează. La o olimpiadă de limba engleză, și înțeleg că și la o olimpiadă de limba română, li s-a cerut copiilor de 14, 15 ani ca subiect de tratat modul de formulare al unui denunț.
Dacă în România anului 2017 am ajuns să fie subiect de olimpiadă modul în care se elaborează un denunț, înseamnă că, în opinia mea, nu cred că mai avem o șansă ca nație, și eu, cel puțin, de la acestă tribună, dați-mi voie să cer și demisia inspectorului sau inspectorilor care au vizat aceste lucruri.
Pe de altă parte, aceste lucruri relevă și altceva: relevă că nu se poate transpune în practică un program de guvernare cu oameni sau cu instituții conduse de către persoane care nu sunt de acord cu acel program de guvernare. Și trebuie să ne lămurim ce avem de făcut în această țară.
Mi se pare normal și firesc să avem acel cod administrativ și să stabilim că funcționarii care conduc anumite instituții, sau managerii acelor instituții vin și pleacă o dată cu guvernul care a fost investit prin votul democratic, pentru că altfel nu am mai asista la astfel de derapaje. De ce vă spun că mă îngrijorează această stare. Primesc la Consiliul Județean sesizări, și nu se mai chemă plângeri sau sesizări, unii au zis denunț. Deci, se pervertește esența unor instituții sau unor activități în statul nostru. Poate nu ne dăm seama de gravitatea acestor lucruri. Dacă la copii de 15 ani principala ta preocupare este să vezi cum ar trata respectivii un denunț, eu cred că și la limba engleză și la limba română erau atâtea subiecte care putea genera creativitate, sau pot genera plus valoare pe domeniile respective, decât aprecierea necesității formulării unui denunț. “, a precizat acesta.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Alexandru Oprea, despre comentariile împotriva membrilor sau simpatizanților Partidului Social Democrat

Articolul Urmator

Cupa “Niculae Dumitru”, câştigată de echipa din Ghergani

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele