Noapte
Zi
24 March 2017
1 min read

Alertă cu bombă la două licee târgoviștene

În această dimineață autoritățile au fost alertate de două persoane necunoscute care au anunțat faptul că în două licee târgoviștene au fost amplasate bombe, apelul fiind inițiat înainte de inceperea cursurilor la Liceul de Artă Bălașa Domana și Constantin Carabella.
Zeci de polițiști și jandarmi s-au deplasat la fața locului pentru verificări, iar autoritățile au solicitat și sprijinul SRI.
S-a hotărât suspendarea cursurilor și evacuarea celor prezenți.
Se pare că alertele au fost primate de Inspectoratul de Poliție Dâmbovița și de Jandarmerie, printr-un apela la 112.Potrivit autorităților, apelul a fost inițiat de pe o cartelă prepay, până în acest moment necunoscându-se cine se face vinovat.
“Instituția Prefectului-județul Dâmbovița informează că, în această dimineață a fost primit un mesaj atipic prin care Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și Inspectoratul de Jandarmi Județean Dâmbovița au fost invitate la negocieri în municipiul Târgoviște.
În caz contrar, două licee din Târgoviște – Colegiul Național “Constantin Carabela și Liceul de Artă “Bălașa Doamna” – urmau să fie distruse prin intermediul unui exploziv.
S-a intervenit conform procedurilor în vigoare de către forțele specializate ale Direcției Județene de Informații Dâmbovița, D.I.I.C.O.T- Biroul Teritorial Dâmbovița, Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratului Județean de Jandarmi și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.
Recomandăm ca cetățenii să-și păstreze calmul și să nu intre în panică întrucât autoritățile competente sunt în teren și derulează activități specifice pentru prevenirea oricărui eveniment negativ.
Precizăm că au fost întrerupte cursurile în cadrul celor două licee, pe timpul desfășurării acestor verificări.”, comunicat de presă remis de Instituția Prefectului.
„Tot ce pot să vă spun e că la solicitarea Jandarmeriei Dâmbovița am suspendat cursurile în două unități de învățământ învecinate, care sunt separate doar de un gard. Este vorba de Colegiul Național „Constantin Carabella” și Liceul de Arte „Bălașa Doamna”. În zonă sunt desfășurări de forțe, se pare în urma unor mesaje atipice. Profesorii și elevii nu apucaseră să intre la ore. Era în jurul orei 07.30, elevii au fost întorși din drum. Cursurile au fost suspendate întreaga zi, nu are rost să ținem elevii pe străzi pâna la ora în care ni s-ar permite accesul”, a spus Ion Sorin, șeful inspectoratului școlar Dâmbovița pentru Digi 24

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

DÂMBOVIȚA: Cei mai mulți angajați “la negru” s-au depistat în activități de comerț și construcții

Articolul Urmator

Nici la Balaşa Doamna nici la Carabella nu s -au găsit bombe

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele