Noapte
Zi
17 April 2017
2 mins read

Doina Boboacă, Specialist Farmaciile Hyperici, despre alergii Simptome, diagnostic și tratament

Alergiile sunt din ce în ce mai des întâlnite și mai agresive, fie că vorbim despre diagnostic pus copiilor fie că ne referim la adulți.
Alergia este o reacție anormală a sistemului imunitar la una sau mai multe substanțe.
Pentru a înțelege mai bine acest fenomen, Doina Boboacă, Specialist Farmaciile Hyperici ne-a descris mai pe larg ce înseamnă alergia, care sunt simptomele unei alergii, care sunt metodele de depistare, dar și cele de tratament.
R: O dată cu venirea primăverii începe și sezonul alergiilor.
Care sunt cele mai întâlnite alergii care apar acum, atât la copii cât și la adulți?
D.B.: Cele mai întâlnite forme de alergii , în special la copii ar fi: rinita alergică, provocată de polen. Pe lângă polenul de mesteacăn, arin, alun și ierburi s-a constatat că și polenul de ambrozie și frasin provoacă senzație de nas încărcat și ochi roșii. Atunci când ajung să fie afectați și plâmânii, deja vorbim de un alt diagnostic, și anume de astm, care poate apărea și în rândul copiilor. Pe lângă polen, adăugăm și mucegaiul, concentrația mare de substanțe toxice din aer, particulele de praf și ozonul, acestea fiind alți factori care pot duce la astm.
De asemenea, foarte multe alergii se dezvoltă la părul de animale, penele de păsări, acarieni, înțepături de albină sau viespe.
R: Care sunt simptomele care care apar în cazul alergiilor?
D.B: Reacțiile alergice determină simptome variate ale diferitelor organe și sisteme, și vorbim aici despe simptome care apar la nivelul nasului, pieii, ochilor, plamânilor.
Nas: mâncărime, strănut și secreții nazale intense.
Piele: mâncărime la nivelul brațelor, picioarelor, gâtului, apariția de sxzeme (dermatita atopică), erupții cutanate, însoțite de mâncărimi.
Ochi: conjunctivită cu mâncărime, roșeață, lăcrimare.
Plămâni: tuse seacă, senzații de sufocare, șuierat (wizing), iar când deja apar aceste simptome diagnosticul de alergie se schimbă cu cel de astm bronșic.
Tractul gigestiv: crampe stomacale, vărsături, diaree.

R: Care sunt primii pași în depistarea/diagnosticarea unei alergii?
D.B: Pentru a diagnostica și depista în mod corect o alergie, în primul rând trebuie identifocat alergenul declanșator, lucru pe care îl face un medic de specialitate. Mai departe se verifică dacă pacientul are indicator pentru tratamentul alergic al afecțiunii, imunotropia specifică sau desensibilzarea.
R: Care sunt metodele de diagnostic ale alergiilor:
D.B: În primul rând pacientul trebuie să ajungă la un medic specialist care este cel mai în măsură în punerea unui diagnostic corect și complet.
În funcție de fiecare pacient în parte, medicul decide care este primul pas în diagnosticare, însă, de obicei, se începe  prin anumite teste de sânge,  pentru a afla dacă în organism se află sau nu un factor alergic, după care, în funcție de rezultat specialistul hotărăște care este următorul pas, inclusiv teste cutanate.
R: Care sunt riscurile nedepistării la timp a unei alergii?
D.B: Riscurile sunt destul de mari, pentru început fiind agravarea simptologiei și aparația unor boi grave cum ar fi astmul bronșic.
R: Prin tratamentul corect administrat putem scăpa de alergii, sau trăim toată viața cu ele?
D.B.: În unele cazuri simptomele alergiilor pot dispărea de la sine, sau, în caz contrar, netratate, se pot transforma în diferite forme de astm sau probleme respiratorii grave.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Veşti bune! Arctic începe lucrările la noua fabrică de la Ulmi

Articolul Urmator

Olimpiada Națională de Chimie 2017 organizată la Târgoviște

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele