Noapte
Zi
9 May 2017
1 min read

Puțin peste 1000 de deținuți ar putea beneficia de Legea Grațierii

Potrivit unui comunicat de presă remis în cursul acestei zile de către Administrația Națională a Penitencialor –ANP- , în urma unei analize făcute, puțin peste 1000 de persoane încarcerate ar beneficia de Proiectul de lege al grațierii.
“Referitor la Proiectul de lege pentru graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate (L14/2017- varianta de lucru din 05.05.2017), precum și a amendamentelor adoptate, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a realizat o analiză a persoanelor custodiate care ar putea beneficia de actul de clemenţă, rezultând următoarele date:
a) 1022 de persoane, conform art.1 alin. (1). Dintre acestea, 433 persoane condamnate la pedeapsa închisorii ar putea beneficia de grațiere în întregime conform lit.a, și , în parte, un număr de 589 persoane conform lit. b;
b) Nu au fost identificate femei însărcinate și persoane care au în întreținere minori cu vârsta de până la 14 ani sau minori încadrați în grad de handicap accentuat sau grav care ar putea beneficia de actul de clemență potrivit art. 2 alin. (1). De asemenea, precizăm faptul că a fost identificată o persoană cu vârsta de peste 70 de ani care ar putea fi grațiată;
c) Nu au fost identificate persoane care să beneficieze de actul de clemență conform art. 2 alin 2 (în parte, cu ½ care au împlinit vârsta de 60 de ani);
d) 9 persoane sancționate cu măsuri educative ar putea fi grațiate, conform art.3.
În total, estimăm că Proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate ar putea produce efecte asupra a 1032 deținuți aflați în unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor.
Precizăm că datele statistice întocmite la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor s-au realizat exclusiv pe baza informațiilor existente în aplicaţia informatizată şi a formulelor informatice (generate pentru interogarea bazei de date) care au rezultat în urma interpretării textelor din proiectul de lege şi amendamentele aferente.
O situație precisă se va putea realiza numai după analiza situației juridice respectiv familiale a fiecărei persoane private de libertate, pe baza dosarului de penitenciar și a evaluării sociale aferente.”, se arată în comunicat.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Salariații Gărzii de Mediu vor intra în grevă generală

Articolul Urmator

Marius Caravețeanu, Președinte PNL Dâmbovița: “În județ este nevoie de o revigorare a dreptei politice”

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele