Noapte
Zi
10 October 2017
1 min read

Adrian Țuțuianu:”Este de neînțeles, să ai soluții de finanțare și să nu faci nimic” 

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea nu este singurul care trage semnale de alarmă în ceea ce privește proiectele pe care primarii dâmbovițeni le vor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În cadrul unei conferințe de presă acesta atragea atenția asupra faptului că sfârșitul acestei luni este termenul limită pentru depunere, iar foarte multe primării nu au finalizat documentația, mai au doar anumite avize de obținut, iar altele nici măcar nu au depus documentele pentru obținerea acestor avize. Totodată acesta îi “trage de urechi” pe mulți reprezentanți ai autorităților din teritoriu pentru delasarea și incompetența în depunerea proiectelor cu finanțare prin PNDL.

La rândul său, senatorul Adrian Țuțuianu face același apel către edilii din județ, indiferent de culoarea lor politică, pentru urgentarea depunerii documentațiilor pentru investițiile derulate prin PNDL.

„Fac și eu un apel la toți primarii, am avut și o discuție cu aceștia, pentru urgentarea depunerii documentațiilor necesare încheierii contractelor de finanțare pe Ordonanța 28/2013. Am cerut și eu o situație centralizată, sunt 123 de documentații depuse pentru încheirea contractului de finanțare, ceea ce înseamnă că problema este rezolvată doar jumătate. Deci, este aproape de neînțeles, să primești soluții de finanțare la proiectele pe care le ai, dar să fi nepregătit și să nu faci nimic ca să-ți depui în termenul legal aceste documentații. Termenul limită este 30 octombrie și apelul meu este pentru toți primarii, indiferent din ce partid fac parte. Deci, cine nu depune până pe data de 30 octombrie va pierde finanțarea și sumele vor fi redistribuite către cei care au chef de muncă. Am avut și o discuție politică aplicată cu primarii social-democrați pe acest subiect, Programul Național de Dezvoltare Locală, adică PNDL 1 și PNDL 2 sunt cele mai importante soluții de finanțare a proiectelor comunităților locale. Este de neînțeles ce se întâmplă la momentul acesta. Anul trecut, 2016, am absorbit în Dâmbovița 86 de milioane de lei, adică 860 de miliarde de lei vechi, anul acesta nu s-au absorbit 30 de milioane, ceea ce este de-a dreptul dramatic. Vă aduc aminte că în 2014, 2015, 2016, în fiecare an am luat între 60 și 86 de milioane lei. Acest lucru mă preocupă în mod cu totul deosebit.”

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Se fac ultimii pași pentru declararea zonei Moroieni-Padina-Peștera ca stațiune de interes național  

Articolul Urmator

Salariile nesimțite au lasat primăriile fără bani

Ultimele Articole

Apelul fals la 112 pune în pericol vieți! Sună responsabil

Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității și structurile teritoriale de analiză și prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, campania de conștientizare în rândul beneficiarilor minori și adulți

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele