Noapte
Zi
17 October 2017
1 min read

Automatele de mancare și cele de cafea vor fi interzise în școli

Potrivit unei decizii a Ministerului Educației automatele de mâncare junkfood și cele de cafea și băuturi dulci vor fi interzise în unitățile de învățământ preuniversitar.

Hotarârea a fost luată în urma unor discuții avute între reprezentanții ministerului și Federația Asociațiilor de Părinți, aceasta din urmă motivând și explicând cât de toxice sunt acese produse pentru copii.

”La diverse analize făcute de către Oficiul de Protecţie a Consumatorului, s-a constatat că ceaiul respectiv nu conţine deloc ceai şi ciocolata deloc ciocolată, de aceea noi am făcut demersuri în această privinţă, să se interzică instalarea acestor aparate în şcoli, întrucât ne gândim la sănătatea copilului.”, declară Eugen Ilea, vicepreşedintele Federației Asociațiilor de Părinți.

Încă de acum 9 ani există un proiect de lege care interzice vânzarea produselor periculoase pentru alimentația copiilor în unitățile de învățământ sau în apropierea lor, stabilindu-se totodată și alimentele care nu sunt recomandate preșcolarilor și școlarilor, produsele cu un conținut mare de zaharuri, chipsuri, covrigei, etc, dar și băuturile răcoritoare.

Deși legea există, în decursul anilor aparatele care furnizează astfel de alimente au aparărut în cât mai multe școli sau în apropierea lor, iar magazinele sau bufeturile destinate elevilor nu au făcut nicio excepție având pe rafturi mâncare sau băutură nesănătoasă.

”Aceste produse sunt moarte, complet lipsite de nutrienţi. Practic, de fiecare dată când un copil consumă un aliment bogat în zaharuri, creşte glucoză din sânge. Pe termen lung duce la apariţia rezistenţei la insulină, la diabet. Suntem fruntaşi la obezitate infantilă în UE.”, declară un nutriționist.

În perioada ce urmează inspectorii școlari din toate județele vor începe demararea unor controale în toate unitățile de învățământ pentru a verifica dacă există astfel de automate de băuturi sau mâncare, iar acolo unde le vor găsi vor lua măsurile care se impun în astfel de cazuri.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

SC LDP Dâmbovița organizează licitație publică-  “închiriere utilaje pentru obiectiv reabilitare DJ 702” 

Articolul Urmator

Deputatul Oana Vlăducă solicită finanțare pentru reabilitarea Oficiului de Poșta 3 Târgoviște 

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele