Noapte
Zi
12 September 2018
3 mins read

TÂRGOVIȘTE: Grădinița Nr.9 i-a primit pe micuți într-o cladire nouă, modernă

Fie că sunt finanțate din bani europeni, fonduri guvernamentale sau resurse din bugetul propriu, investițiile în infrastructura educațională ocupă un loc primordial în prioritățile administrației locale târgoviștene. De această dată este vorba despre proiectul de la Grădinița nr. 9, unde, lucrările s-au ridicat la suma de 1 milion de lei, și au presupus un nou corp de clădire în suprafață de 500 mp, parter și etaj, cu patru săli de lasă, dar și cu vestiare și grupuri sanitare.

Acest obiectiv fiind fințat prin Programul Național de Dezvolate Locală.

În plus, primăria municipiului a executat lucrări, cu bani de la bugetul local, pentru amenajarea curții interioare, a construit un loc de joacă pentru micuți și a suportat cheltuielile pentru dotarea unității de învățământ.

„Grădinița Nr.9 din municipiul Târgoviște este o unitate de învățământ preșcolar unde administrația locală târgovișteană a finalizat nu mai puțin de trei proiecte, proiecte complementare. Este vorba de un proiect prin Programul Național de Dezvoltare Locală care a vizat acest nou corp de clădire, care de ceva timp era într-un stadiu de execuție incipient, dar am reușit să obținem finanțarea și iată că în acest moment putem spune că la Grădinița Nr. 9 din municipiul Târgoviște avem patru săli de clasă suplimentare, avem o suprafață utilă de peste 500 de metri pătrați, este un corp de clădire cu toate dotările necesare și care asigură condiții optime de desfășurare a activității de aici. De asemenea, un al proiect a vizat dotările pentru acest nou corp de clădire, proiect care a fost finanțat din bugetul local al municipiului Târgoviște, la fel ca și amenajările care s-au realizat aici, atât la curte, cât și la locul de joacă. Este o diferență uriașă între ceea ce era înainte și ceea ce se întâmplă acum aici… Vreau să spun că această grădiniță era una dintre cele mai aglomerate din oraș, iar corpul de clădire din față nu reușea să asigure necesarul pentru toți copiii care erau înscriși la această grădiniță. Erau condiții foarte dificile și mă bucur că am reușit să repunem pe roate un proiect care la un moment dat era abandonat și am reușit cu bani de la Guvernul României să finanțăm această clădire. Valoarea totală se ridică undeva la 1 milion de lei și așa cum am promis când au debutat lucrările am reușit să dăm în funcșiune noua clădire o dată cu începutul noului an școlar. De asemenea, felicit conducerea acestei unități de învățământ preșcolar pentru implicare, este foarte important să existe o bună colaborare între administrația locală și conducerea unității de învățământ pentru că sunt foarte multe lucruri care trebuie să fie puse la punct, sunt foarte multe lucruri care trebuie să fie reglate astfel încât nici activitatea să nu aibă foarte mult de suferit, dar de asemenea să putem să implementăm și noi investiția. Am avut o colaboarre foarte bună, îmi doresc o asemenea colaborare și pe celelalte proiecte pe care urmează să le implementăm la școli, grădinițe, creșe…

Probabil undeva prin noiembrie va începe și construcția și a noului corp de clădire care va aparține de Grădinița Nr. 9, din Sagricom. Vom avea și acolo o filială a acestei grădinițe, este un proiect finanțat de Ministerul Educației Naționale în colaborare cu administrația locală târgovișteană și probabil că undeva spre sfârșitul anului viitor vom reuși să avem și acolo un nou spațiu dedicat copiilor de grădiniță din municipiul Târgoviște și să îmbunătățim considerabil oferta pe care o avem…”a precizat primarul Cristian Stan.

„În acest nou corp de clădire avem 125 de copii la patru grupe, iar în corpul vechi de clădire avem trei grupe cu un efectiv de 80 de copii. De la 160 de copii, efectivul nostru a crescut la aproximativ 200”, a completat directoarea grădiniței.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Pe 7 octombrie românii sunt chemați la referendumul pentru familia tradițională (VIDEO) 

Articolul Urmator

Ziua Națională a Pompierilor sărbătorită de societatea Geo Sting împreună cu elevii târgovișteni

Ultimele Articole

CATD aplică amenzi pentru consumatorii frauduloși

APEL PENTRU COMSUMUL RESPONSABIL DE APĂ! În această perioadă de criză, secetă prelungită și caniculă excesivă, vă rugăm să folosiți cu maxima responsabilitate resursele de apă potabilă destinate consumului uman, deoarece toți
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele