Noapte
Zi
1 December 2018
2 mins read

Mesajul președintelui CJDâmbovița, Daniel Comănescu la celebrarea Centenarului Marii Uniri

“Sunt onorat să mă aflu alături de dumneavoastră, astăzi, o zi de o solemnitate specială, în care de bună seamă toți suntem pătrunși de însemnătatea acestui eveniment istoric – unic, definitoriu pentru consolidarea statului român – Marea Unire.

 În acest an, ce marchează Centenarul Marii Uniri, cinstim pagina fundamentală de istorie, care a fost fondarea României moderne. Este o datorie pentru noi să sărbătorim actul istoric prin care s-a împlinit visul de veacuri al românilor.

Pe lângă bucuria pe care ne-o aduce în suflete, sărbătoarea de astăzi are și menirea de a ne ține vii lecții importante despre dragostea de neam și țară, respect și dăruire, valori fără de care nu se poate clădi nimic durabil.

Trăim un moment de profunde semnificații, într-un an unic pentru România, când, cu deosebit respect, îi omagiem pe aceia care, cu 100 de ani în urmă, au realizat un vis ce păruse imposibil până atunci – unirea românilor, realizarea unei Românii Mari, punerea temeliei unei patrii comune pentru toți cei care vorbesc și simt românește.

Un eveniment cum este cel al marcării Centenarului Marii Uniri ne obligă atât pe noi, ca autorități, cât și pe noi toți, cetățeni ai acestei țări, să nu precupețim nici o strădanie pentru a ne ridica la înălțimea sacrificiilor făcute de aceia care au scris istoria, care au pus mai presus de viața lor viitorul acestei țări și siguranța celor ce o locuiesc.

Știu că, folosite în mod superficial în ultimii ani, cuvinte ca „iubire”, „patriotism” sau „devotament” parcă și-au pierdut din solemnitate, dar aș vrea să cred că anul acesta, printre problemele de zi cu zi cu care se confruntă fiecare dintre noi, fiecare român a găsit măcar câteva minute să se gândească la faptul că, deși nu trăim într-o lume perfectă, trăim totuși în timpuri privilegiate.

 Poate că nu realizăm cât de importante sunt atât pacea pe care o avem, libertatea noastră  ca indivizi, dar și libertatea României, cât de privilegiați suntem că avem acces la educație și informație, că viața și bunurile noastre sunt protejate. Libertatea noastră și unirea au fost plătite cu multe sacrificii, iar noi, cei care astăzi ne putem numi români liberi, avem datoria de a duce mai departe aceste idealuri, de a nu lăsa ca istoria să fie uitată și a crește frumos această țară binecuvântată.

Sacrificiile, curajul și demnitatea celor care au contribuit la realizarea idealurilor naționale nu vor fi niciodată uitate. Ele sunt și vor rămâne provocarea de astăzi și de mâine – de a continua să îndreptăm lucrurile în direcția potrivită. Acum și întotdeauna, să aducem cinstire zilei naționale, aplecându-ne cu respect în fața tuturor celor care și-au dat viața pentru a ne oferi un viitor mai bun, mai luminos și înfloritor.

La mulți ani, România! La mulți ani români! ”

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Primarul Cristian Stan: “Poporul este motorul propriei sale istorii”

Articolul Urmator

Deputat Carmen Holban:”Înfăptuitorii Marii Uniri de la Alba Iulia ne-au dat o lecţie sacră, cea a unităţii și solidarității”

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele