Noapte
Zi
22 May 2019
1 min read

TÂRGOVIȘTE: Școala Nr.13 “Matei Basarab” va fi printre cele mai moderne din țară

Pentru că autoritățile publice locale târgoviste, pentru acest an au pus un accent deosebit pe ceea ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii educaționale la nivelul municipiului, conconitent derulându-se mai multe proiecte de acest fel, în plan se află și Școala gimnazială Nr. 13 “Matei Basarab”. Aici au început lucrările pentru cel mai mare proiect  din Târgoviște, fondurile fiind asigurate din bani europeni, aproximativ 22 de milioane de lei.

inainte de ghilimele

“Tocmai au debutat lucrarile pentru cel mai mare proiect de modernizare, reabilitare, extindere și dotare implementat vreodată la o unitate de învățământ din municipiul Târgoviste. Este vorba de un proiect în valoare de aproximativ 22 milioane de lei, finantat prin Programul Operational Regional 2014-2020, Axa 10, care vizează “Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale”, un proiect care va transforma din temelii această unitate. Discutăm de reabilitarea completă a actualului corp de clădire, se va construi o sală de sport, o sală de festivități, se vor construi laboratoare, va fi reabilitată toată curtea, va fi refăcută împrejmuirea, vor fi dotări didactice, de laborator, mobilier, dar și sisteme de supraveghere audio-video, va fi o investiție cum nu a mai existat până la acest moment, ceea ce va transforna această unitate de învățământ în una dintre cele mai moderne din țară.

Acesta a fost primul proiect, primul contract de finanțare semnat de către o administrație publică locală pe acestă axă, și probabil și primul care ajunge în faza de execuție.

Sunt convins că vom avea un proiect de succes, sunt convins că și constructorul își va face treaba bine. Elevii vor învăța parțial la Școala Nr. 11, parțial la Liceul Nr.6, și asta numai pe perioada unui an școlar pentru că intenționăm ca tot ceea ce înseamnă reabilitarea corpului existent să se facă până la sfârsitul anului școlar viitor.” a precizat primarul Cristian Stan.

dupa ghilimele 2

dupa ghilimele

dupa ghilimele 3

Prezent la conferința de presă de pe teren, Alexandru Oprea, președintele Consiliului Dâmbovița a completat:

“Cunosc ceea ce s-a gândit vizavi de Școala Nr. 13 încă de la întocmirea acestui proiect, de la faza de idee. Îmbucurător este faptul că atât proiectarea cât și execuția vor fi realizate de firme din judetul Dâmbovița și în acord cu domnul primar, cred că, această unitate, când va fi gata, va fi cea mai modernă școală din Regiunea Sud Muntenia și printre cele mai moderne din România.

Este un concept nou, inovator, va avea și o terasa foarte frumoasă pentru cadrele didactice, va avea sala de sport, deci lucrurile merg într-o direcție foarte bună. “

final

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Soț și soție, găsiți decedați în casă

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: Restricții de circulație pe strada Mihai Bravu – Se execută lucrări

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele