Noapte
Zi
12 June 2019
1 min read

TÂRGOVIȘTE: Microraioanele vor purta numele unor domnitori ai Țării Românești

Pentru viitoarea perioadă, la nivelul municipiului Târgoviște, după o idee a profesorului de istorie, Honorius Moțoc, se va implementa o inițiativă care vizează redenumirea cartierelor târgoviștene. Astfel, microraioanele vor purta numele celor mai importanți domnitori ai Țării Românesti.

“S-a discutat destul de mult despre acest subiect. Ne gândisem să facem acest lucru de Centenar, acum însă cred că evenimentul în sine are o individualitate proprie. În principal nu vor exista implicații în ceea ce înseamnă schimbarea carților de identitate sau alte lucruri. Este mai mult un demers de natura să înlocuiască, în principal, în conștiința publică, acele denumiri -microraioane- care sunt de sorginte sovietică cu nume de domnitori. Sunt 8 nume de domnitori care au avut o influență deosebită în această zonă, în condițiile în care Târgoviștea a fost Cetatea de Scaun a Țării Românești timp de aproximativ 3 secole, iar aici și-au avut reședința cei mai importanți domnitori. Nu imediat se va face această schimbare în conștiința publică, dar cred că este important, spre exemplu, să spui în loc de “locuiesc în micro XI, locuiesc în cartierul Vlad Țepeș”, pentru că în momentul respectiv, inclusiv copiii, vor fi interesați să stie cine a fost Vlad Țepeș sau alt domnitor. Schimbările vor fi de aspect social și pentru promovarea trecutului nostru istoric.” a explicat primarul Cristian Stan.

Astfel, conform inițiativei vom avea:

Microraionul 2 și Microraionul 3, delimitate de Șanțul Cetății care le mărginește, să poarte denumirea de Cartierul Matei Basarab;

Microraionul 4 să fie numit Cartierul Radu cel Mare;

Microraionul 5 să poarte denumirea Constantin Brâncoveanu;

Microraionul 6 să fie numit Tudor Vladimirescu (strada care străbate întreaga zonă este strada Tudor Vladimirescu)

Microraionul 8 și Microraionul 9 formează un singur cartier,  care va purta denumirea de Mihai Viteazul (în centrul cartierului se află Școala Gimnazială Mihai Viteazul);

Pentru Microraionul 11 se propune de Vlad Țepeș;

Microraionul 12 să se transforme în cartierul Petru Cercel;

WhatsApp Image 2019-06-11 at 19.43.38

La rândul său, Honorius Moțoc a adăugat:

“Acest proiect este, de fapt, un recurs la istorie în condițiile transformărilor care se produc în Târgoviște, în condițiile modernității, într-o localitate cu un astfel de trecut, care poartă cel mai puternic amprenta medievală dintre toate localitățile românesti de la sud și  răsărit de Carpați. Niciodată nu trebuie să uităm ce a reprezentat orașul nostru de-a lungul istoriei. Mă raportez la cei mai de seamnă voievozi.”

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Autoritățile dâmbovițene cer sprijinul Guvernului pentru zonele afectate de precipitații

Articolul Urmator

Elevii târgovișteni merituoși, recompensați de primărie

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele