Noapte
Zi
29 May 2020
3 mins read

Alexandru Oprea, bilanț la un an de la revenirea la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița

A trecut un an de când Alexandru Oprea a revenit la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, moment în care și-a prezentat raportul de activitate pentru acestă perioadă în fața colegilor consilieri județeni.

“În total, au fost 2 ani în care am reușit să facem mai mult decât putea spera cineva și acest lucru nu poate decât să mă bucure.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care m-au susținut, consilierilor județeni, dar și colegilor mei, oamenii care au muncit foarte mult să realizăm aceste proiecte.

2

Cu sprijinul colegilor mei din aparatul propriu și colegilor consilieri județeni, am reușit să continuăm și să finalizăm proiecte

importante pentru dezvoltarea județului, dar și să gândim și să inițiem noi proiecte de interes pentru dâmbovițeni.

A fost un efort comun și vreau să mulțumesc tuturor pentru implicarea și munca depusă.

Împreună am reușit să transformăm, aproape radical, o zonă abandonată a municipiului Târgoviște, locul unde a fost ridicat primul centru comercial de tip mall din județ. Am reușit să colaborăm foarte bine cu investitorii și să finalizăm, la termen, toate investițiile promise, respectiv rețeaua de apă și canalizare, sistemul de iluminat public și, probabil, unul dintre cele mai importante, drumul de acces și girațiile aferente, pe o lungime de aproximativ 1,2 km. Sunt lucruri normale, dar care se fac pentru prima dată după 30 de ani și care modifică substanțial dinamica și potențialul județului.

Dezvoltarea de relații cu investitorii și promovarea potențialului economic al județului a reprezentat un punct constant de interes în toată această perioadă și mă bucur că am reușit să dezvoltăm foarte mult și zona Ulmi – Comișani – Văcărești, devenită extrem de atractivă pentru reprezentanții mediului de afaceri.

3

În paralel cu deschiderea județului către noi perspective, am căutat și ne-am străduit, în permanență, să îmbunătățim infrastructura la nivelul județului astfel încât condițiile de viață ale cetățenilor să devină mai bune.

Avem o rețea de 858,143 km de drumuri județene și am reușit să inițiem proiecte care, în prezent, sunt în derulare și beneficiază atât de finanțări guvernamentale sau europene nerambursabile, cât și de finanțări locale pentru aproximativ 220 de km de drumuri județene. Astfel, având în vedere și investițiile realizate în anii precedenți, rețeaua de drumuri județene va fi, aproape, în totalitate refăcută. În aceeași măsură, a existat preocupare și pentru drumurile locale, sens în care am încheiat în jur de 60 de contracte de asociere cu unitățile administrativ-teritoriale din județ pentru a reabilita drumurile din interiorul localităților dâmbovițene.

Am reușit să deblocăm și proiecte europene importante pentru viitorul județului. Sunt proiecte care vizează atât reabilitarea drumurilor, cât și modernizarea serviciilor din sănătate sau valorificarea identității cultural-istorice a județului.

WhatsApp Image 2020-05-28 at 20.37.37

Nu în ultimul rând, turismul și, cu precădere, zona turistică de interes național Padina-Peștera a constituit un alt subiect prioritar în cadrul demersurilor realizate la nivelul instituției cu scopul de a fructifica potențialul turistic montan al județului. Este pentru prima dată în istorie când se configurează un plan și se iau măsuri concrete pentru transformarea zonei într-o stațiune montană care să ofere toate facilitățile dorite și așteptate de turiști. Este adevărat că este un drum lung de parcurs, dar contează enorm că primii pași au fost deja făcuți.

Având în vedere toate aceste aspecte, aș putea spune că ceea ce s-a întâmplat în ultimul an la Consiliul Județean Dâmbovița are ceva aparte. Este pentru prima dată când, în paralel cu proiecte și investiții inițiate, continuate sau finalizate, a existat preocupare și s-a și reușit deschiderea județului către noi perspective economice, sociale, culturale sau turistice.

Dorința și speranța mea este ca toate aceste demersuri să nu se piardă, să continue în viitor și să ofere județului Dâmbovița șanse reale la dezvoltarea mult așteptată.” precizează Oprea.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Reținuți 24 de ore pentru furt calificat 

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: 550 de persoane vor primi sprijin din partea Cantinei de Ajutor Social

Ultimele Articole

Zile de foc în județul Dâmbovița! COD ROȘU DE CANICULĂ!

*ATENȚIE*  𝟏𝟑.𝟎𝟕.-𝟏𝟒.𝟎𝟕.𝟐𝟎𝟐𝟒 COD ROȘU DE CANIVULĂ În intervalul menționat temperaturile maxime se vor situa între 37 și 41 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele