Noapte
Zi
14 May 2020
1 min read

Dep. PSD Carmen Holban :” Euthyroxul continuă să lipsească din farmacii”

Euthyroxul, medicament vital în tratamentul foarte multor bolnavi din România care suferă de afecțiuni tiroidiene, continuă să lipsească din farmacii. Potrivit declarațiilor deputatului social democrat dâmbovițean Carmen Holban, membru în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, medicamentul continuă de lipsească din farmacii, deși reprezentanții Ministerului Sănătății susțin faptul că importurile sunt masive pe acest segment.

”Se spune că s-a făcut un import masiv de Euthyrox. Această cantitate pare foarte mare când se vorbește pe număr de cutii. Dar, dacă împărțim numărul de cutii la numărul de farmacii existente în România, se ajunge ca în fiecare unitate să existe 2, 3 cutii. Gânditi-vă că pe o rețetă, pe o prescripție medicală care se poate elibera pe o perioadă de trei luni, pacientul trebuie să ia o cantitate de 90 de comprimate. Deci, este clar că este imposibil să pacienții care au nevoie de Euthyrox să aibă acces la el.Această problemă am semnalat-o și am am discutat-o de nenumătate ori, nu s-au luat măsuri nici până acum. Sper să se ia. Nu numai Euthyroxul este medicament care este deficitar, există o gamă largă care nu se găsește. Un exemplu ar mai fi medicamentele pentru diabetici, medicamentele uzuale. Deși domnul ministru al Sănătății ne promite că va lua măsuri nu am văzut niciuna până acum. Pentru Euthyrox nu există alternativă, nu are înlocuitor așa cum există la alte medicamente, însă a apărut doza de sirop care implică un dozaj mai greoi. ”, precizează parlamentarul.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Percheziții la bătăușii de la Nucet!
Au fost emise mandate de aducere pentru 8 persoane! 

Articolul Urmator

Circulația va fi restricționată pe DJ 702, Butoiu de Sus-Hulubești! Se vor executa lucrări la podurile metalice în perioada 18 mai-15 iunie

Ultimele Articole

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele