Noapte
Zi
11 June 2020
1 min read

Dep. PSD Carmen Holban: “Fiecare dintre noi avem dreptul de a fi apărați în fața oricărui tip de violență”

În cursul zilei de ieri, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege care prevede incriminarea violenței cibernetice pe rețelele sociale sau în alt mediu online. Potrivit documentului, violența cibernetică ar urma să fie introdusă în categoria violenței domestice, . În acest fel,  persoanele hărțuite în mediul online pot beneficia de protecție, iar agresorii vor putea fi sancționați.

Proiectul definește violența cibernetică astfel: hărțuirea online, mesaje online instigatoare la ură pe bază de gen, urmărire online, amenințări online, publicarea non-consensuală de conținut grafic intim, accesul ilegal de interceptare a comunicațiilor și datelor private și orice altă formă de utilizare abuzivă a tehnologiei informației și a comunicațiilor prin intermediul calculatoarelor, telefoanelor mobile inteligente sau a altor dispozitive similare care folosesc telecomunicațiile sau se pot conecta la internet și pot transmite sau utiliza platforme sociale sau de email, cu scopul de a face de rușine, a umili, speria, amenința sau chiar reduce victima la tăcere.  Deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, unul dintre cei care au votat pentru adoptarea acestei legi precizează: „Am votat o modificare importantă în ceea ce privește definirea și aplicarea legii în cazul violenței domestice.

De astăzi, femeile (cele mai afectate de fenomenul violenței domestice) se pot apăra și în fața violenței cibernetice a partenerului sau a fostului partener.

Hărțuirea online, transmiterea de mesaje instigatoare la ură, publicarea de informații și conținut grafic intim fără consimțământul partenerei/partenerului, interceptarea corespondenței electronice a partenerului vor fi pedepsite de lege.

Cred că este un demers mai mult decât necesar. Fiecare dintre noi avem dreptul de a fi apărați în fața oricărui tip de violență i-am putea cădea victime”, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

DÂMBOVIȚA: Sistemul de învățământ este pregătit pentru provocarea Examenelor Naționale

Articolul Urmator

Strigăt disperat de ajutor: VREAU SA-MI SALVEZ MAMA! 

Ultimele Articole

Dâmbovița, din nou, sub avertizare de caniculă

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN Interval de valabilitate: 19 iulie Fenomene vizate: val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat Valul de căldură va persista și disconfortul termic va fi ridicat în județul
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele