Breaking News

Cine sunt deputații și senatorii care îi vor reprezenta pe dâmbovițeni, pentru următorii patru ani, în Parlament

Dec 11, 2020

Biroul Electoral Județean a finalizat procesul de centralizare a mandatelor de parlamentari pe care fiecare formațiune politică îi va trimite în Parlament pentru următorii patru ani. Astfel, Partidul Social Democrat, cel care a câștigat cel mai mare procent în județul Dâmbovița, cu un scor de 45,19% la Camera Deputaților și 45,50% la Senat va avea patru deputați, Ioan (Ionuț) Vulpescu, Carmen Holban, Radu Popa și Marian Țachianu, și un senator Titus Corlățean.

Partidul Național Liberal va avea un senator, Virgil Guran, președinte al organizației județene, și doi deputați, Gabriel Plăiașu și Ioan Balint, rezultatele obținute fiind de 23,23% la Camera Deputaților și 23,74% la Senat. Alianța USR-PLUS cu rezultate de 9,28% la Camera Deputaților și 9,17% la Senat va fi reprezentată de un deputat, Dan Blaga, și un senator, Dragoș Popescu.

În urma procesului de redistribuire AUR, cu un scor de peste 7%,nu a obținut niciun mandat de parlamentar în județul Dâmbovița. ProRomânia și Partidul Mișcarea Populară nu au trecut pragl electoral la nivel de țară, astfel nu vor avea reprezentanți în în Parlament.

Flash, Politică

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete:,