Breaking News

Groapa de gunoi de la Titu a fost închisă. Operatorul nu are Autorizație de Mediu

Iun 15, 2021

De ieri, 14 iunie a.c., groapa de gunoi de la Titu, cea care deservește localitățile din zona de sud a județului, și-a sistat activitatea. Motivul îl reprezintă lipsa Autorizației de Mediu pe care operatul nu o deține. În această situație, societatea care ridică gunoiul în tot județul, SC Supercom SA, va continua colectarea, însă depozitarea o va face la Aninoasa.

“În urma controlului efectuat la Groapa de Gunoi Titu, de către Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, s-a dispus sistarea activității de depozitare a deșeurilor menajere în această locație, din cauza lipsei Autorizației Integrate de Mediu, începând cu data de 14 iunie 2021.(…). Astfel, toate autospecialele SUPERCOM vor fi direcționate către Groapa de Gunoi de la Aninoasa, pentru a se descărca acolo deșeurile menajere de la populatie și persoane juridice”, arată primăria Titu într-un comunicat de presă.

Controlul efectuat în cursul saptămânii de către Garda Națională de Mediu vine în contextul în care operatorul, Eurogas Prescom, a permis depozitarea gunoaielor din alte județe în celula de la Titu, deși clauzele contractului dintre societate- Consiliul Județean Dâmbovița și ADI Deșeuri Dâmbovița interzice acest lucru. Mai mult decât atât, potrivit președintelui CJD, Corneliu Ștefan, operatorul nu a efectuat anumite investiții pe care și le-a asumat tot prin contract.

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: