Breaking News

V. Calcan: ”Consider atacurile din presă ca fiind, doar ca formă ,un atac la persoana mea și, pe fond, un atac la dezvoltarea Stațiunii Turistice Peștera-Padina, stațiune în care eu mă consider MEMBRU FONDATOR”

Sep 15, 2021

Declarată stațiune de interes national în martie 2018, zona montană Peștera-Padina, este un loc pe care din ce în ce mai mulți turiști, nu neapărat dâmbovițeni, îl aleg pentru a se relaxa, pentru a evada de aglomerația din orașe.

Unul dintre cei mai importanți promotori ai zonei este Valentin Calcan, fost politician și proprietar al unui complex hotelier de patru stele din stațiune, ampasament care se va extinde pânâ în 2023 și se va transforma într=o locație de cinci stele. De acestă dată, Calcan reacționează în urma unor materiale apărute în presa centrală care fac referire la faptul că au fost descoperite deșeuri ascunse într-o arie protejată, deșeuri pe care reprezentanți ai unității hoteliere le-ar fi depus.

Voluntari de mediu au făcut zesizări, iar comisari ai Gărzii de Mediu au cercetat la fața locului .

În acest sens, Valentin Calcan dorește să lămurească toate aspectele situației și cum stau de fapt lucrurile. Mai mult decât atât, acesta consideră că totul este un atac la persoană, dar și faptul că nu se dorește ca stațiunea de interes național Peștera-Padina să  se dezvolte.

 ”Dragii mei prieteni,

Mulți dintre voi m-ați sunat zilele acestea. Supărați pentru că nu reacționez. Supărați pentru că las un genunchi jos. Supărați pentru că las să se spună minciuni. Îmi pare rău, ar fi trebuit deja să-mi fi spus public opinia. Concret, de cum am început lucrările la PRIMUL hotel de 5 stele din județul nostru, PRIMUL hotel de 5 stele în Stațiunea Peștera-Padina,  am devenit țintă piept nr 1 pe media națională. Că ascund saci cu gunoaie menajere în parcul natural. Că depozitez pământul excavat și schimb forma de relief!!! Că am vrut să ascund noaptea resturile de la terenul de tenis, resturi depozitate și acoperite cu o plasă verde ca să nu se vadă urât chiar la mine în curte. Etc, Etc, Etc.

Există totuși o limită și văd că a fost depășită.

Deci:

 ✔️ am depozitat TEMPORAR pământ excavat în curtea MEA. Îmi este apoi necesar ca să refac curtea noului hotel. Este un teren pe care l-am cumpărat în anul 2004, este în INTRAVILANUL Stațiunii Turistice Peștera-Padina Moroeni, este în Zona de Dezvoltare Durabilă, este destinat pensiunilor și pârtiilor de schi sau săniuș, NU este un “depozit necontrolat”.

✔️Cine a spus că este un “depozit necontrolat” , NU a dorit să accepte actele de proprietate prezentate și ca urmare am depus PLĂNGERE CONTRAVENȚIONALĂ la Judecătoria Pucioasa în data de 10.09.2021 de unde am obținut CERTIFICATUL de Grefă prin care mi-a fost înregistrat DOSARUL nr. 1956/283/2021

✔️aștept decizia judecătorului și nu voi comenta decât după aceea.

Am suficientă experiență și după 12 ani în Parlamentul României, atât ca Deputat cât și ca Senator, pot spune următoarele:

✔️ sunt foarte mândru de faptul că am avut votul de încredere al Dâmbovițenilor

✔️sunt extrem de mândru pentru faptul că am fost votat și în 2008 și în 2012 ca Senator pe Colegiul 3 Dâmbovița , scrutin UNINOMINAL, cu peste 50% din voturi . ( peste 53.000 voturi de fiecare dată)

✔️consider că mi-am îndeplinit cu cinste și demnitate mandatul oferit de dâmbovițeni

✔️acum 5 ani, EU am ales să nu mai candidez și să revin la activitatea mea, în firma familiei mele, înființată în 1993.

Ca urmare, consider atacurile din presă ca fiind doar ca formă un atac la persoana mea și  pe fond, un atac la dezvoltarea Stațiunii Turistice Peștera-Padina, stațiune în care eu mă consider MEMBRU FONDATOR.,Îmi este clar că NU se dorește dezvoltarea Stațiunii, NU se dorește creșterea potențialului turistic din Bucegii județului Dâmbovița. Vă spun acum: Stațiunea Peștera-Padina va fi cel puțin la fel de frumoasă precum alte stațiuni ca Sinaia, Bușteni, Azuga, Poiana Brașov, Moeciu, Bran, Zermatt, San Moritz sau Ischgl. Eu cred că va fi chiar cea mai frumoasă :)

De aceea, vă rog să aveți încredere în mine. Nu am tăiat și nu voi tăia nici măcar un fir de iarbă decât dacă am toate aprobările și decât dacă voi considera și eu că este necesar.

Voi continua să sprijin dezvoltarea Stațiunii Peștera-Padina și mi-ar plăcea să cred că investiția familiei mele în noul hotel va fi urmată rapid de alte investiții în hoteluri și pensiuni asfel încât să avem cât mai repede o Stațiune de TOP mondial. Vă mulțumesc pentru sprijin.

Info: am ales și o fotografie din arhivă în care (și) eu (aveam ceva mai mult păr din câte se vede :) ) împingeam la un utilaj ca să deszăpezim drumul de acces. Este de prin 2004, an în care parcul natural ca atare nici măcar nu există. ”, precizează Valentin Calcan.

WhatsApp Image 2021-09-15 at 21.14.03

WhatsApp Image 2021-09-15 at 21.14.03 (1)

WhatsApp Image 2021-09-15 at 21.14.03 (2)

Actualitate, Flash

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: