Noapte
Zi
12 November 2021
1 min read

Clădirile școlilor părăsite vor trece în administrarea primăriilor, fără avizul ministerului Educației

Schimbarea destinației bazei materiale a școlilor, grădinițelor și oricăror altor instituții și unități de învățământ preuniversitar de stat se poate face pentru orice tip de activitate, după 3 ani în care nu s-a mai desfășurat o activitate educațională în acea clădire, de către primării și consilii locale, fără avizul Ministerului Educației, prevede un proiect de lege propus de Partidul Social Democrat și votat astăzi de Camera Deputaților.

“Școlile din județul nostru, abandonate de cel puțin trei ani din diferite motive, vor fi redate comunităților locale! Am reușit să modificăm legea prin care primăriile erau obligate să aștepte, ani de zile, un aviz al Ministerului Educației pentru a putea hotărî ce se întâmplă cu respectivele clădiri. Administrațiile locale vor putea transforma clădirile școlilor părăsite în centre pentru persoanele vârstnice, centre de zi, cabinete medicale sau centre de informare turistică printr-o simplă hotărâre de consiliu local. Datorită modificărilor aduse legii, primăriile și consiliile locale vor putea accesa fonduri europene, astfel încât un bun care aparține oamenilor să fie redat comunităților locale.”, transmite deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

„Cerere în căsătorie” pe scena Căminului Cultural din Raciu

Articolul Urmator

Au distrus drumul, îl vor reface pe banii lor! Ultimatum pentru cei care folosesc exploatațiile forestiere din zona sanatoriu Moroeni-Zănoaga

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

Solidaritate: Jandarmii dâmboviţeni au donat sânge pentru un coleg 

Peste 20 de jandarmi au mers marți la Centrul de

Sute de participanti la mitingul PNL

Peste 800 de persoane au participat seara trecută la mitingul