Noapte
Zi
18 November 2021
1 min read

Lupta împotriva dezinformării este un efort comun

Lupta împotriva dezinformării este un efort comun, care implică toate instituțiile europene. Uniunea Europeană conlucrează cu platformele online pentru a le încuraja să promoveze surse oficiale, să penalizeze conținutul care se dovedește fals sau înșelător și să șteargă conținutul ilegal și pe cel care ar putea dăuna sănătății sau integrității fizice a oamenilor.

Conform Eurobarometrului Standard 94, atât românii, cât și restul cetățenilor Uniunii Europene, consideră că știrile și informațiile care denaturează realitatea sau sunt false sunt deseori întâlnite (RO: 74%, UE27; 71%) și chiar reprezintă o problemă la nivel național (RO: 68%, UE27: 76%).

Chiar dacă acest gen de știri și informații sunt ușor de identificat în accepțiunea respondenților (RO: 68%; UE27: 65%), românii sunt de părere că existența știrilor sau a informațiilor care denaturează realitatea sau a celor false reprezintă o problemă pentru democrație în general, într-o pondere cu 12procente mai mică decât media înregistrată la nivelul Uniunii Europene (RO: 70%; UE27: 82%).

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

În atenția deținătorilor de utilaje agricole! RAR poate veni la domiciliu pentru efectuarea ITP-ului! 

Articolul Urmator

UE a aprobat peste 138 de milioane euro pentru sprijinirea activităților de voluntariat ale tinerilor în 2022

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele