Noapte
Zi
14 December 2021
2 mins read

220.000 de puieți plantați de un ONG în toamna acestui an vor deveni păduri! Acțiunea a vizat și județul Dâmbovița

Inițiativa națională de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România numără, la finalul sezonului de toamnă 2021, peste 220.000 de puieți plantați pe o suprafață de 50 de hectare.
Acțiunile desfășurate anul acesta reprezintă atât inițierea de culturi forestiere noi, cât și completări și îngrijiri ale suprafețelor plantate în anii precedenți.
În condiții speciale de pandemie și cu ajutorul echipamentelor mecanizate și al zilierilor, peste 220.000 de puieți au fost plantați pe 50 de hectare din județele: Alba, Argeș, Bacău, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Iași, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiș și București.
„A fost un sezon excepțional! Un an mai nestatornic decât oricare din ultimii zece, pe toate fronturile. Dincolo de pandemie, trebuie înțeles că noi nu ne putem baza pe aplicația meteo a telefonului atunci când organizăm plantările ci pe un instinct construit în peste 10 ani de experiență. Și am reușit. De la +20 la -5 grade, de la soare la ninsoare, de la teren tare ca piatra la nămol până la glezne, le-am avut pe toate în ultimele 2 luni. A fost nu o luptă, ci un întreg război. Și l-am câștigat; nu pentru că am avut aliați, conceptul acesta presupune oarecum ideea că fiecare dintre părțile implicate urmărește implicit și un câștig personal. Noi am avut alături PRIETENI, am fost uniți de un scop comun, binele general: să fie pădure”, a declarat Emil Ifrim, inginer silvic în cadrul Plantăm fapte bune în România.
Speciile plantate – brad, molid, pin, larice, stejar, gorun, frasin, plop, paltin, salcâm, fag, salcie, sălcioară, cireș păsăresc și multe specii ornamentale – au fost alese de către inginerii silvici ai ONG-ului și ai ocoalelor silvice partenere astfel încât să se adapteze bine la condițiile locale și să formeze ecosisteme stabile.
„Credem în colaborarea dintre puieții plantați și nu în competiția dintre ei. Suntem convinși că ei simt și trăiesc împreună și se ajută unii pe alții pe durata acestei călătorii a lor prin viața de arbori. Noi suntem aici pentru a-i ajuta, ori de câte ori este necesar ”, a declarat Marin Toma, președinte Plantăm fapte bune în România.
Plantăm fapte bune în România încheie, așadar, un sezon și un an cu rezultate remarcabile, în ciuda contextului care a ținut voluntarii departe de acțiuni și le multumește partenerilor pentru încredere și sprijin. În speranța că 2022 va fi din nou an al voluntariatului, îi așteaptă să ne fie alături și pe viitor.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Documentele pentru șomaj tehnic se transmit electronic la AJOFM Dambovita

Articolul Urmator

Nesimțirea, taxată aspru de Poliția Locală Târgoviște

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele