Noapte
Zi
13 December 2021
4 mins read

Cei șapte stagiari și-au terminat intershipul în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița

”Internship la Consiliul Județean Dâmbovița” se apropie de final. Programul inițiat de președintele Corneliu Ștefan este unic în cadrul administrației publice locale la nivel național și a fost organizat pentru o perioadă de 3 luni consecutive, stagiarii lucrând 20 de ore pe săptămână. Pe parcursul celor 3 luni de stagiu, cei șapte tinerii, sub coordonarea conf. univ. dr. Claudia Gilia, consilier în cadrul Cabinetului Președintelui, au putut aprofunda mecanismele de funcționare ale administrației județene atât în cadrul instittuției, cât și pe teren, cu prilejul unor vizite la instituțiile subordonate CJD.
„Internship la Consiliul Județean Dâmbovița” a permis stagiarilor: Diana Elena Popa (Serviciul Administrarea Patrimoniulu), Theodora-Georgiana Nicolăescu (Serviciul Juridic, Contencios), Andrei Alexandru Veseliu (Serviciul Tineret, Sport, Turism, Asociații, Fundații), Laura Valentina Stoica (Serviciul Programe Europene), Ionuț Marian Lilea (Serviciul Programe Naționale), Alice Petronela Grigorescu (Direcția Economică) și Elena Sabina Tănase (Direcția Tehnică) să-şi pună în practică cunoştinţele dobândite în timpul studiilor, în domeniile lor de competenţă, și să dobândească experienţă personală prin intermediul activităților desfășurate și al contactelor stabilite la locul de muncă.
„Săptămâna aceasta încheiem primul program de internship din județul Dâmbovița, program unic în România, un program pe care l-am inițiat împreună cu colegii mei, și nu în ultimul rând, cu toți consilierii județeni, pentru a deschide larg porțile Consiliului Județean Dâmbovița. Prin acest program, administrația publică din județul nostru și-a deschis larg ușile către 7 tineri care au câștigat pentru prima dată acest program de internship în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița. Sunt 7 tineri care au văzut ceea ce înseamnă administrația publică județeană, alături de noi, de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, de aparatul tehnic, de colegii din cadrul CJD, de consilierii județeni. Nu în ultimul rând, cred că a fost o onoare și pentru ei, dar și pentru noi, ca pentru o perioadă de 3 luni să lucreze în cea mai importană insitituție publică din județul Dâmbovița – Consiliul Județean Dâmbovița.

Îi mulțumesc și doamnei Claudia Gilia, care s-a ocupat de coordonarea lor în această perioadă, și nu în ultimul rând, tuturor colegilor din cadrul consiliului județean.
Vă felicit pe toți pentru deteminarea cu care v-ați îndeplinit atribuțiile în cadrul acestui program. Mă bucur că am putut să vă oferim acest stagiu de practică prin care ați beneficiat de formare profesională și dobândirea de experiență atât în interiorul consiliului jdețean, cât și pe teren, prin vizitele pe care le-ați efectuat la instituțiile ce aparțin consiliului județean. Am convingerea că activitatea pe care ați avut-o la CJD va constitui un bun start în viață și în cariera pe care o veți avea”. , a transmis astăzi, președintele CJD, Corneliu Ștefan.

„Într-adevăr, acest program vine în întâmpinarea cerințelor de pe piața muncii, pentru că se dorește ca tinerii noștri să aibă o pregătire solidă. Consiliul Județean Dâmbovița le-a oferit celor 7 interni, pentru o perioadă de aproximativ 3 luni, o experiență deosebită, iar cunoștințele lor teoretice au putut să fie și puse în practică. Dincolo de faptul că s-au implicat activ în direcțiile în care au activat pe parcursul celor 3 luni, tot acest stagiu le-a oferit și oportunitateea să vadă de la firul ierbii tot ceea ce înseamnă administrația publică, un domeniu extrem de complex. Pe lângă activitatea pe care au desfășurat-o în cadrul CJD, i-ați văzut prezenți și la instituțiile subordonate consiliului județean, dar și la obiectivele pe care consiliul județean le are în lucru”. , a adăugat Claudia Gilia, coordonatorul proiectului.

gilia

În semn de apreciere pentru șansa pe care au primit-o, aceea de a lucra în cadrul aparatului propriu al CJD, cei 7 tineri i-au oferit președintelui Corneliu Ștefan și coordonatorului Claudia Gilia, câte o plachetă.
Potrivit principiului de recrutare inteligentă, Consiliul Județean Dâmbovița a oferit șapte stagii de practică unor tineri care au obţinut recent o diplomă universitară şi se află la începutul unei cariere profesionale. Prin acest demers, consiliul județean sprijină pregătirea profesională a tinerilor, înţelegerea de către aceștia a mecanismului de lucru al instituţiei și, de asemenea, șansa de a se implica direct în viața comunității dâmbovițene.

f1 f2

„Vă mulțumim pentru oportunitatea pe care ne-ați oferit-o, de a vedea ceea ce se întâmplă în administrația publică locală și nu să rămânem doar la noțiunile teoretice pe care fiecare dintre noi le-am acumulat de-a lungul timpului în facultate și în studiile pe care le-am absolvit. În cadrul acestui program de internship am putut cunoaște tainele administrației publice, am putut fiecare dintre noi să descoperim, de exemplu, cazul meu, în cadrul Departamentului juridic, exact ceea ce presupune meseria de consilieri juridic, dar și pasiunea pe care fiecare dintre noi trebuie să o aibă. Mai mult decât atât, prin intermediul acestui program consider că a fost o provocare pentru fiecare dintre noi și ținem să vă mulțumim și să lăudăm această inițiativă pe care ați avut-o”, a transmis Diana Popa, una dintre stagiare.

diana

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Proiecte vitale pentru infrastructura rutieră a județului Dâmbovița, propuse de Corneliu Ștefan, președinte CJD, pentru a fi incluse în Planul Investițional de transport al României pentru perioada 2020-2030

Articolul Urmator

Noul prefect al județului Dâmbovița va fi un social democrat

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele