Noapte
Zi
13 December 2021
2 mins read

Proiecte vitale pentru infrastructura rutieră a județului Dâmbovița, propuse de Corneliu Ștefan, președinte CJD, pentru a fi incluse în Planul Investițional de transport al României pentru perioada 2020-2030

Astăzi, Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a transmis mai multe propuneri care țin de dezvoltarea și modernizarea infrastructurii rutiere, dar și de construirea de noi drumuri din pentru județ, totul în contextul în care Ministerul Transporturilor a supus dezbaterii publice Planul Investițional de transport al României pentru perioada 2020-2030.
“Am considerat că este neapărat necesar ca în acest plan să fie incluse și investiții în drumurile din județul nostru, fie că vorbim de drumuri naționale, drumuri expres, drumuri județene, fie că vorbim de construirea de la zero a variantelor de ocolire a municipiului Târgoviște sau a celoralte orașe dâmbovițene.
Așadar, pe lista cu propunerile transmise pentru județul Dâmbovița se regăsesc următoarele:
Introducerea Municipiului Târgoviște în rețeaua primară de transport, având în vedere că Zona Urbană Funcțională a reședinței de județ depășește 150.000 de locuitori. Ca atare, am cerut redefinirea criteriului de conectivitate astfel încât acesta să vizeze Zonele Urbane Funcționale.
Respectarea Master Planului General de Transport al României, aprobat în 2016, astfel încât DN71 să figureze în Planul Investițional ca drum de conectivitate socio-economică pe întreaga sa lungime, de la Bâldana la Sinaia, dar și identificarea distinctă a acestuia pe hartă. În consecință, acest lucru necesită și reintroducerea lărgirii la 4 benzi a DN71 pe sectorul Bâldana – Târgoviște.
Traseul Drumul Expres București – Târgoviște să figureze, distinct, ca rută de tranzit rapid a actualelor drumuri naționale din zonă.
Drumul de legătură a DX Găești-Ploiești cu DN71, la nord de Târgoviște, pentru completarea variantei de ocolire a municipiului reședință de județ și identificare acestuia cu titlul VO Târgoviste, profil 2+2, așa cum se află prevăzut în studiul de prefezabilitate al Consiliului Judetean Dâmbovița, studiu avizat la CNAIR.
Varianta de ocolire a orașului Pucioasa să includă și VO Fieni, profil 2+2, așa cum a fost avizat, în principiu, la CNAIR, dar așa cum se află prevăzut în studiul de prefezabilitate al Consiliul Judetean Dâmbovița.
Drumul de legătură a DN7 cu DN61 la sud de Găești pentru completarea variantei de ocolire a orașului și identificarea acestuia cu denumirea VO Găești, profil 1+1, așa cum se află prevăzut în studiul de prefezabilitate al Consiliului Judetean Dâmbovița avizat la CNAIR.
Includerea în Planul Investițional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport a variantelor de ocolire pentru orașele Răcari și Titu și includerea acestora la categoria de drumuri ocolitoare regionale.
Modernizarea A1 – Titu – Bâldana – DX9, dar cu modificarea profilului de la 1+1 la profil 2+2 așa cum este în curs de contractare la CNAIR.”, precizează Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Bunătăți culinare la DOAR 18lei/meniul la Berăria Vlad Țepeș

Articolul Urmator

Cei șapte stagiari și-au terminat intershipul în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele