Noapte
Zi
16 December 2021
2 mins read

Corneliu Ștefan, președinte CJD: “Administrația județului Dâmbovița este pregătită să depună cât mai multe proiecte cu finanțare europenă”

În această dimineață, la sediul central al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia din municipiul Călărași, a avut loc în sistem hibrid (fizic și prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line) ultima ședință din acest an a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia.

Proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi spre aprobare au avut în vedere activitatea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud -Muntenia (ADR Sud Muntenia). Astfel, membrii CpDR au avizat favorabil: raportul de activitate al Agenției, proiectele referitoare la modificarea Statutului și a Regulamentului de organizare și funcționare al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, precum și noua organigramă, alături de statutul de funcții al instituției. De asemenea, a fost aprobat proiectul de buget al Agenției aferent anului 2022.

Informările realizate la finalul reuniunii au vizat prezentarea proiectului strategic „Centru de Date Regional Sud Muntenia”, ce ar urma să fie propus spre finanțare în viitorul Program Operațional Regional Sud -Muntenia 2021-2027, și activitățile desfășurate de Agenție pentru pregătirea Programului Operațional Regional Sud – Muntenia 2021-2027, inclusiv a documentelor conexe. Au fost prezentate, de asemenea, stadiile implementării Programului Operațional Regional 2014-2020, precum și a proiectelor cu finanțare europeană pe care le are în desfășurare Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia în calitate de lider/partener. Nu în ultimul rând, membrii Consiliului au fost informați cu privire la constituirea bazei de date cu proiecte ce ar putea servi drept model în accesarea fondurilor europene pentru perioada 2021-2027.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud – Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcționează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud – Muntenia. Consiliul are rolul de a coordona activitățile de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională și este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui județ din regiune (Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: președintele consiliului județean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orășenești, reprezentantul consiliilor locale comunale.
Din partea județului Dâmbovița, a fost prezent președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

1

“Astăzi, am participat la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia desfășurată la Călărași. Pe parcursul acestei întâlniri, am susținut că administrația județului Dâmbovița este pregătită să depună cât mai multe proiecte cu finanțare europenă, mai ales că, așa cum le-am spus celor prezenți, vorbim de o adevărată competiție pentru fondurile din exercițiul financiar 2021-2027.
Pe de altă parte, având în vedere rolul important al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia în finanțarea proiectelor pe care Consiliul Județean Dâmbovița le va implementa în următorii ani, viitoarele axe de finanțare au fost analizate cu mare atenție de către toți participanții”, transmite acesta.

2

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Vișinești, singura localitate dâmbovițeană unde incidența la COVID-19 depășește pragul de 3/1000

Articolul Urmator

Senatorul Titus Corlățean, unul dintre președinții comisiilor parlamentare care au audiat candidații pentru posturi de ambasadori ai României în străinătate

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele