Noapte
Zi
14 December 2021
1 min read

Dep. PSD Carmen Holban, discuții în cadrul Comisiei pentru egalitatea de șanse despre calitatea vieții și bunăstarea socială a românilor

La începutul acestei luni a fost lansată atforma CIPRA- Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză- portal online pentru stabilirea calității vieții românilor. Proiectul are în vedere oferirea de informații valide, imparțiale și actuale, care să îi ajute pe cetățeni în luarea deciziilor legate de obiceiurile zilnice și de consum, astfel încât riscurile care ar putea avea un impact negativ asupra calității vieții lor să fie diminuate.
În prezent, țara noastră este pe ultimul loc în clasamentul statelor Uniunii Europene privind calitatea vieții și bunăstarea socială (Studiul Progres Social 2020, realizat de organizația nonprofit Social Progress Imperative, cu sprijinul Deloitte). Astfel, primul pas întreprins de CIPRA pentru creșterea nivelului de conștientizare a calității vieții a fost derularea unui studiu sociologic privind Obiceiurile cu risc crescut care au un impact direct asupra calității vieții românilor.
Acest subiect a fost discutat și în cadrul Comisiei egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din cadrul Camerei Deputaților.
1

“Românii sunt tot mai stresați de această pandemie care pare că nu se mai termină – 46%, de situația financiară incertă – 40%, dar și de lipsa de timp – 34%.

Procentele sunt îngrijorătoare, iar calitatea vieții și bunăstarea socială ne clasează pe ultimul loc în UE și pe locul 44 în lume.

Datele acestea, dar și multe altele sunt rezultatele unor ample analize efectuate de Social Progress Imperative, cercetare care a vizat aflarea ultimelor date în ceea ce privește starea de sănătate a românilor, precum și cât de mult ne afectează perioada prin care trecem.

Alături de parlamentarii Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați, am mai discutat și despre ceilalți factori care afectează calitatea vieții românilor.

Pe lângă stres, Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză (CIPRA) mai arată că starea noastră de sănătate poate avea de suferit din cauza lipsei somnului, a alimentației insuficiente sau neadecvate, a consumului excesiv de alcool și de tutun, dar și din cauza sedentarismului.

Nu este niciodată prea târziu să renunțăm la obiceiurile sau viciile care ne pot afecta viața, iar analizele pe care CIPRA le va prezenta pot veni în sprijinul creării unor programe menite să îmbunătățească starea de sănătate a românilor.”, transmite deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban.

2

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Pe 20 și 21 decembrie Moș Crăciun ajunge în orașul Răcari

Articolul Urmator

CJD pregătește proiectul pentru modernizarea a încă 60 kilometri de drumuri județene

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele