Noapte
Zi
14 February 2022
1 min read

DÂMBOVIȚA: 63 de incendii de vegetație în numai 7 zile

În perioada 07 – 13 februarie a.c., echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au intervenit la 120 evenimente: 17 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 63 incendii de vegetație, 7 acţiuni la accidente rutiere, 8 acţiuni pentru asistența persoanelor şi 25 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, deblocări de persoane, salvări animale etc.).

Echipajele SMURD au fost solicitate şi au intervenit la 216 de cazuri medicale. Dintre acestea 27 de cazuri au fost pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate COVID-19 la unitățile spitalicești.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat 27 acțiuni de decontaminare a personalului și tehnicii care a participat la misiunile de transport, precum și 124 de acțiuni de verificare a persoanelor aflate în carantină la domiciliul declarat.

Totodată, echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 76 de misiuni de recunoaștere în teren la obiectivele și localitățile din raioanele de intervenție pentru verificarea căilor de acces și intervenție și 72 de verificări la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița, cu scopul de a urmări respectarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, cum ar fi: dotarea cu stingătoare, funcționarea hidranților interiori, verificarea stării de practicabilitate a căilor de acces/evacuare și de intervenție, verificarea modalităților de încălzire a spațiilor destinate secțiilor ATI în vederea eliminării surselor de izbucnire a incendiilor, pregătirea personalului din secțiile de ATI privind asigurarea primei intervenții, precum și a modului de evacuare a pacienților, aerisirea periodică a spațiilor în care există riscul de creștere a concentrației de oxigen.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

“Ziua îndragostiților de lectură” la Biblioteca Județeană I.H.Rădulescu

Articolul Urmator

Pentru ca arderea miriștilor să fie folosită ca metodă fitosanitară, trebuie solicitat aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele