Noapte
Zi
10 February 2022
2 mins read

Încep lucrările pentru extinderea UPU a Spitalului Județean Târgoviște

“Nu doar promitem, trecem și la fapte”, transmite Corneliu Stefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița astăzi când a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Unităţii de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei. Din această sumă, peste 5 milioane de lei vor merge către finanțarea lucrărilor de construire, iar pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgențe sunt alocați aproximativ 1.600.000 de lei. Astfel, UPU va fi echipată cu: 10 monitoare de funcții vitale; 4 defibrilatoare; 4 electrocardiografe;1 aparat de radiologie digitală; 1 sistem de perfuzie sub presiune; 2 truse instrumentar chirurgical; 2 aspiratoare secreții; 2 injectomate cu infuzomate; 1 ventilator portabil; 1 stație centrală de monitorizare; 1 ecograf staționar; 1 monitor triaj cu manșete de diferite mărimi (pentru urgențele pediatrice); mobilier pentru spațiile de așteptare; tărgi transport pacienți.

“Astăzi, efectiv, încep investițiile de amploare din cadrul Spitalului Județean de Urgență. Astăzi, am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe. Suprafața construită la finalul proiectulu va fi de 1286 mp, vom avea un demisol de 517 mp, un parter de 715 mp, iar suprafața utilă va fi de 915 mp. (…) Lucrările vor începe, efectiv, mâine; după această conferință de presă, constructorul va face organizarea de șantier.

Pe lângă această investiție, în maxim 2 săptămâni vom declara câștigătorul proiectului de extindere și dotare a Ambulatoriului de Specialitate, sediu nou pe 4 etaje, cu o valoare de 17 milioane lei. Nu în ultimul rând, extinderea Secției de Cardiologie și montarea unui angiograf, pe care am promis-o dâmbovițenilor și o vom finanța în totalitate din bugetul CJD, cu o valoare de 2 milioane euro. Suntem în plină procedură de achiziție publică, am avut neșansa anulării procedurii acum 2 luni; sperăm ca, în luna martie să avem declarat un câștigător.”, mai transnite  Corneliu Ștefan.

p

“Așa, la o scurtă trecere în revistă, am văzut că valoarea celor 3 investiții principale de care-a discutat dl președinte mai devreme însumează undeva la 35 milioane lei, ceea ce înseamnă că discutăm de investiții foarte serioase. Este numai începutul unui program foarte ambițios de investiții într-o zonă extraordinar de importantă, pentru că nu știu ce domeniu poate fi mai important decât Sănătatea, decât medicina de urgență.” , a precizat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.

cer

,,Este un pas important pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Unitatea de Primire Urgenţă este o carte de vizită a unui spital de o asemenea mărime, pentru că ştiţi foarte bine că Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte este cel mai mare ca mărime, ca structură, ca număr de paturi, spital judeţean din ţară şi era nevoie urgentă de o asemenea investiţie. Noi, ca şi conducere a CJD, ne vom concentra pe creşterea calităţii actului medical, iar dotarea şi această investiţie vor contribui la acest lucru. De asemenea ne vom concentra pe atragerea medicilor specialişti, în special medicină de urgenţă, dar şi alte specialităţi deficitare la nivelul spitalului”, a adăugat Claudiu Dumitrescu, managerul SJUT.

WhatsApp Image 2022-02-10 at 15.37.53

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Sen.Titus Corlățean, demersuri pentru repatrierea rapidă a minorilor familiilor Furdui (Germania) și Rotundu (Danemarca)

Articolul Urmator

Polițiștii verifică sălile de sport din Târgoviște! Două persoane s-au ales cu dosar penal

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele