Noapte
Zi
1 February 2022
6 mins read

S-a împlinit un an de când Ionela Sandu a preluat conducerea DGASPC Dâmbovița

S-a împlinit un an de când Ionela Sandu a preluat conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Dâmbovița. A fost o perioadă plină de provocări, de situații cărora, cu ajutorul și împreună cu echipa pe care o coordonează la nivelul instituției, a reușit să le facă față cu brio.
Este un domeniu greu, un domeniu sensibil, în care, zi de zi, întâlnești oameni vulnerabili, femei maltratate, copii abuzați sau abandonați, un domeniu pe care trebuie să-l tratezi cu seriozitate și empatie.

“Am ales să organizăm această conferinţă de presă la un an de când am preluat conducerea DGASPC Dâmboviţa pentru că am considerat că este important să vin în faţa dumneavoastră cu informaţii concrete, cu situaţii clare şi cu obiective bine definite. Funcţia de Director General a fost o provocare încă din prima clipă, întrucât ştiam că este un domeniu complex şi o instituţie extrem de sensibilă, de care depind vieţile atâtor oameni vulnerabili, copii abandonaţi, adulţi cu dizabilităţi pe care nu are cine să îi îngrijească, bunici singuri pe lume. Ştiam cum funcţionează o astfel de instituţie pentru că în trecut am lucrat la un DGASPC din Bucureşti.
În acest an, consider că, împreună cu personalul instituţiei, am creat o echipă puternică, dornică să îmbunătăţească sistemul protecţiei sociale, o echipă cu suflet şi cu multă putere de muncă, ce luptă permanent pentru copiii şi adulţii care nu au avut parte de o viaţă normală, alături de familiile naturale.
Noi încercăm să le facem viaţa mai frumoasă, să le oferim grija şi afecţiunea de care au atâta nevoie! Încercăm să îi transformăm pe copiii din centrele rezidenţiale din adolescenţi în adulţi responsabili şi buni. Încercăm să le alinăm suferinţele adulţilor şi bunicilor cu atâtea probeleme de sănătate, pe care îi avem în grijă, prin suportul oferit, prin activităţi recreative şi prin vizitele oamenilor cu suflet care îi bucură enorm.
Aşa cum aţi observat, pe pagina de Facebook şi pe site-ul instituţiei, suntem deschişi şi absolut tot ce facem este public. Este foarte important ca cei din afara sistemului să îi cunoască pe beneficiari aşa cum sunt. Cu bune şi cu rele, ei au o frumuseţe aparte, pentru că ştiu să se bucure de fiecare moment, de fiecare gest de atenţie sau afecţiune. Şi noi învăţăm de la ei aceste lucruri şi le împărtăşim tuturor celor din jur. Ne-am săturat de etichete şi de desconsiderarea celor care nu au avut la fel de multe posibilităţi. Este important să fim alături de ei şi să le dăm şansa de a fi lângă noi, de a ne fi colegi de şcoală, de serviciu, prieteni sau chiar familie. Prin poveştile beneficiarilor pe care le facem publice ne dorim să sensibilizăm populaţia, să ajungem la sufletele tuturor celor din jur şi să schimbăm mentalitatea societăţii despre copiii din sistemul de protecţie sau despre adulţii cu dizabilităţi. Credem noi că uşor, uşor reuşim ceea ce ne-am propus şi am avut surpriza ca tot mai mulţi oameni cu suflet mare să vină către noi şi să îi susţină pe cei care au atâta nevoie de sprijin. Le mulţumim din nou, pe această cale, şi sperăm să rămână în continuare alături de copiii şi adulţii pe care îi avem în grijă. Sperăm ca şi dumneavoastră să rămâneţi alături de noi în continuare, pentru că fără mediatizare, fără ca dumneavoastră să publicaţi poveştile noastre nu am fi reuşit să ajungem la sufletele oamenilor.”, a transmis aceasta în cadrul unei conferințe de presă.

1

Prezent la eveniment a fost și Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județea Dâmbovița, care a asigurat-o pe Ionela Sandu de tot sprijinul în toate proiectele pe care DGASPC le va inteprinde pe viitor.
„Să-ți prezinți activitatea la un an de mandat cred ca este un gest de bun simț în primul rând față de dâmbovițeni și față de toți beneficiarii DGASPC.
Așa cum am spus din prima zi din mandatul doamnei director, am vrut în primul rând să schimbăm mentalitatea și nu în ultimul rând modul de a acționa în această direcție. După Spitalul Județean de Urgență, care este tot în subordinea CJD, Direcția de Asistență Socială este al doilea angajator, ca număr de angajați, din subordinea CJD. Să știți că nu este ușor de condus o astfel de Direcție. Am asigurat în calitatea mea de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, împreună cu colegii mei și cu toți consilierii județeni, un sprijin substanțial acestei Direcții. Anul trecut, în 2021, am început cu un buget de aproximativ 54 de milioane lei, iar anul acesta, prin propunerea pe care am făcut-o Consiliului Județean și vom aproba bugetul săptămâna viitoare, bugetul este de peste 71 milioane lei, o creștere de aproximativ 17,5 milioane lei față de 2021. Este o creștere substanțială pentru toate activitățile pe care le avem la nivelul Direcției. Pentru activitățile ce țin de îngrijirea copiilor bugetul propus pentru anul acesta este de 48 milioane lei, cu o creștere de peste 7 milioane lei față de 2021, iar pentru serviciile oferite adulților avem o creștere substanțială, de la 13 milioane lei la 26 milioane lei față de 2021. Pentru ambele categorii vom acoperi toate sumele necesare cheltuielilor de personal, cheltuielilor materiale și ajutoarelor sociale.” a precizat Corneliu Ștefan.

În al doilea rând, anul acesta, după 12 ani, CJD, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a preluat Centrul de la Țuicani. Am preluat acest Centru, a fost o chestiune de asumare, pe care mi-am asumat-o și eu și doamna director… Să știți să nu este ușor pentru am preluat nu numai locația și beneficiarii, ci și cheltuiala aferentă acestui Centru. Nu este o cheltuială mică și ne-am asumat începând cu 1 ianuarie să asigurăm toate cheltuiala pentru funcționarea acestui Centru,
În al treilea rând, am avut o discuție înainte de propunerea de buget privind investițiile în această Direcție… Anul acesta va fi anul investițiilor, vreau un buget pentru investiții și nu un buget de consum. DGASPC va avea anul acesta cele mai mari investiții și vom începe cu cele mai mari proiecte privind infrastructura Direcției de Asistență Socială. Vreau să începem cu Centrul de la Țuicani, anul acesta va începe un proces de reabilitare a tuturor clădirilor a acestui Centru și, după aprobarea bugetului, vrem să scoatem la licitație studiul de fezabilitate pentru un sediu nou al DGASPC. Cred că este necesar să avem la nivelul județului nostru un sediu nou și să avem într-o singură locație sediul administrativ, sediul pentru Protecția Socială a Copilului, sediu pentru Protecția Socială Adulți și Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap. Toate trebuie să le avem într-o singură locație… Astăzi avem două locații pe care le-am identificat împreună și vom stabili după aprobarea bugetului unde vom asigura noul sediu și vom da Ordin de începere pentru proiectarea sediului. Avem nevoie urgent de un sediu nou, în primul rând pentru beneficiari, nu pentru angajați, beneficiarii trebuie să vină într-un singură locație.
Vreau să asigur de tot sprijinul conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița și vreau să o felicit pe doamna directoare pentru activitatea pe care a avut-o, o activitate intensă… Cred că este necesar ca trendul să fie menținut să CJD vă asigură de tot sprijinul pentru toată activitatea pe care o desfășurați la nivelul Direcției. Activitatea dumneavoastră trebuie să fie vizibilă, trebuie făcute conferințe de presă în locațiile pe care le aveți în subordine și vreau deschidere către locuitorii județului. Felicitări și mult succes!”

2

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

(VIDEO) Mobilizare de forțe impresionantă la Mănăstirea Nucet!

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: Noua autogară prinde contur

Ultimele Articole

Sâmbătă, „Noaptea Muzeelor ” în judeţul Dâmboviţa

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează sâmbătă, 18 mai 2024, a XX-a ediţie a evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor”. Cu acest prilej, invităm publicul iubitor de istorie și
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele