Noapte
Zi
17 February 2022
3 mins read

Sen. PSD Titus Corlățean:” PSD prijină orice decizie care va duce la o micșorarea facturilor”

,,Prioritatea numărul unu a societăţii româneşti, din punct de vedere economic şi social în clipa de faţă, este explozia preţului la energie şi situaţia facturilor.”, este de părere senatorul social democrat Titus Corlățean.

Potrivit acestuia, Partidul Social Democrat a formulat și înaintat o serie de propuneri în cadrul Coaliției de guvernare, propuneri care să vină în sprijinul populației.

Parlamentarul mai precizează și faptul că s-au cerut, în regim de urgență, și măsuri pentru susţinerea economiei şi a consumatorilor individuali, “pentru că cetăţenii sunt extrem de afectaţi în această perioadă şi fiecare dintre noi deja a simţit pe propria piele ce a însemnat această explozie a preţurilor. “

“O spun de la bun început că PSD a intrat în Guvern, în această formulă de coaliţie, şi nu ne-aţi auzit folosind formula celui care conduce astăzi PNL, Florin Cîţu, care de obicei face referire la… «partenerul de compromis»! Mi se pare o formulă total neinspirată. Dacă a fost vorba de un compromis, PSD-ul l-a făcut, de o manieră consistentă, cu cei de la PNL. Noi vorbim de o coaliţie de guvernare şi PSD a intrat la guvernare pentru a face, pentru a produce, pentru a genera un act de guvernare de bună calitate în interesul cetăţenilor şi al mediului economic, nu pentru altceva. Tema aceasta a energiei este o temă care de la bun început ne-a preocupat şi nu întâmplător PSD a venit constant în cadrul coaliţiei şi în Parlament cu o serie de soluţii. Asta în condiţiile în care, ştiţi foarte bine, că nu PSD este deţinătorul portofoliului Energiei, cel care are, potrivit fişei de atribuţiuni, competenţele, pârghiile, puterea şi bugetul să acţioneze din acest punct de vedere. Noi am formulat un set de propuneri ultima oară în interiorul coaliţiei şi am decis să nu le mai promovăm public, ci să le discutăm în cadrul coaliţiei pentru a încerca să-l ajutăm pe acest domn ministru al Energiei să vină în sfârşit, noi am cerut urgent, cu un set de măsuri care să susţină economia, mediul economic şi consumatorii individuali, pentru că cetăţenii sunt extrem de afectaţi în această perioadă şi fiecare dintre noi deja a simţit pe propria piele ce a însemnat această explozie a preţurilor. O spun încă o dată… PSD sprijină orice decizie care va duce la o diminuare a poverii facturilor, indiferent că e vorba de reducerea TVA, şi vă aduc aminte că încă de la începutul guvernării, PSD, făcând trimitere la decizia UE de modificare a directivei în materie, în decembrie 2021, a propus reducerea TVA şi era o discuţie legată de 5%, dar ministrul Energiei nu a fost interesat de acest subiect… Spuneam că indiferent că era vorba de reducerea TVA, de eliminarea certificatelor verzi, de plafonare, compensare sau reglementare, vital este ca ministrul Energiei să vină de urgenţă cu acest set de măsuri care să fie pus în practică, ceea ce nu s-a întâmplat.

De asemenea, senatorul Titus Corlătean explică și care sunt motivele pentru care prețul la energia electrică și al gazelor naturale au crescut exagerat de mult.

” Există mai multe motive pentru această creştere explozivă a preţurilor, trei însă sunt cu adevărat importante şi aici vorbim în primul rând de liberalizarea haotică a pieţei energiei care a fost realizată de Guvernul Orban, din care actualul ministru al Energiei a făcut parte şi a avut un rol esenţial. Noi, şi din Opoziţie, am criticat acel lucru, la acel moment, am spus-o şi când am venit la guvernare pentru că sunt nişte consecinţe foarte serioase. Această explozie a preţurilor generează efecte foarte serioase la capitolul inflaţie şi generează aceste creşteri de preţuri pe diferite segmente care fac nesustenabile, din punct de vedere economic şi social, funcţionarea motorului economic şi suportabilitatea socială. Nu întâmplător ceream aceste măsuri urgente, pentru că efectul liberalizării haotice contrazice fundamental evaluarea şi afirmaţiile primului ministru de la acel moment, acelaşi domn Cîţu, care, undeva în iulie 2021, menţiona faptul că urmează în cursul anului 2021 o creştere cu 10% a economiei şi respectiv că prin liberalizarea preţurilor la energie vor fi scăderi consistente de preţuri la energie, ceea ce s-a dovedit total greşit ca evaluare”, precizează acesta.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Dep.PSD Dâmbovița, Carmen Holban: “PSD nu putea rămâne impasibil în timp ce viaţa românilor era pusă în pericol”

Articolul Urmator

TÂRGOVIȘTE: Parcul Chindia va fi obiectul unui amplu proiect de regenerare urbană

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele