Noapte
Zi
18 February 2022
1 min read

TÂRGOVIȘTE: Parcul Chindia va fi obiectul unui amplu proiect de regenerare urbană

“Am primit foarte multe întrebări legate de Parcul Chindia și de necesitatea unor intervenții de punere în valoare a celei mai extinse zone verzi și de relaxare din orașul nostru! Suprafața avută în vedere în cadrul proiectului este de aproximativ 180.000 de mp., valoarea investiției va depăși 35.000.000 lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Operațional Regional 2021-2027, Prioritatea 3, componenta destinată infrastructurii verzi. Construcțiile, ca suprafață cumulată, nu vor depăși 10% din suprafața spațiului verde!”, transmite primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Astfel, cu ajutorul banilor europeni Parcul Chindia va fi obiectul unui proiect de regenerare urbană, se va reamenaja spatiul verde prin plantarea de arbori și arbuști, se va schimba mobilierul urban, se va schimba sistemul de iluminat și cel pentru irigații, se va monta sistem de supraveghere video. De asemenea, se vor realuza lucrări în zona lacului, modernizarea debarcaderului, dar și construirea unei zone pentru organizarea de evenimente în aer liber.
“Acum, sunt în măsură să precizez că Parcul Chindia va face obiectul unui amplu proiect de regenerare urbană, care vizează, în linii mari, amenajarea tuturor spațiilor verzi (plantarea de arbori, arbuști/gazonarea suprafețelor), crearea unor identități spațiale specifice prin utilizarea diferitelor tipuri de vegetații, elemente constructive, mobilier urban, texturi ale suprafeței, realizarea sistemului de iluminat și de irigații, a sistemelor de supraveghere video și Wi-Fi, dotarea cu bănci, coșuri de gunoi, toalete, parcare de biciclete, împrejmuire nouă, realizarea de alei pietonale, piste pentru bicicliști, spații dotate cu echipamente de sport, reabilitarea și mentenanța finisajelor monumentelor de tip statui, sculpturi de pe amplasament, construirea de fântâni arteziene, reabilitarea, modernizarea și dotarea atât a lacului cât și a debarcaderului, crearea unei zone de promenadă pe marginea lacului, amenajarea unei zone destinate concertelor în aer liber, reabilitarea, modernizarea și dotarea zonei destinate animalelor de companie, reabilitarea și modernizarea construcției – Chioșc Fanfară, amenajarea unor trasee de escaladat și a unor tiroliene, crearea unor pontoane plutitoare, etc”, precizează edilul.
De asemenea, în cadrul aceluiași proiect se va interveni și pentru reabilitarea si modernizarea spațiilor din cadrul Grădinei Zoologice.
” Lucrările vor viza și Grădina Zoologică, aici intervențiile presupun reabilitarea, modernizarea și dotarea zonelor destinate animalelor și crearea de habitate potrivite fiecare specii, modernizarea și dotarea corpurilor de clădire aparținând grădinii zoologice (clădiri pentru animalele grădinii zoologice pe timpul sezonului rece, grupuri sanitare, vestiare, cabinet veterinar), modernizarea aleilor pietonale.”, adaugă primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Sen. PSD Titus Corlățean:” PSD prijină orice decizie care va duce la o micșorarea facturilor”

Articolul Urmator

DÂMBOVIȚA: Patru centre de vaccinare au fost transformate în centre hibrid vaccinare-testare

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele