Noapte
Zi
22 February 2022
1 min read

Senatorul Titus Corlățean, prezent la Bruxelles, în calitate de raportor al APCE pe tema consolidării parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană

Timp de două zile, senatorul Titus Corlățean, membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) este prezent, în cadrul unei vizite oficiale, la Bruxelles. Parlamentarul român se află în calitate de raportor al Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație pe tema: “Dincolo de Tratatul de la Lisabona – consolidarea parteneriatului strategic dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană.”

Programul vizitei include întâlniri cu membri ai Comisiei Europene și cu reprezentanți ai structurilor de lucru relevante din cadrul Comisiei, precum și cu reprezentanți de rang înalt ai Parlamentului European și cu alte oficialități europene.

Agenda acestei vizite se va concentra pe stadiul și perspectivele de dezvoltare a cooperării dintre Consiliul Europei și Uniunea Europeană, în contextul competențelor sporite dobândite de UE, potrivit Tratatului de la Lisabona, în domeniile statutare ale Consiliului Europei: guvernanța democratică, statul de drept și drepturile omului.

Vizita de informare de la Bruxelles încheie etapa pregătitoare a proiectului de raport pe care senatorul român îl va prezenta spre examinare membrilor comisiei în cadrul viitoarei reuniuni a Comisiei APCE pentru afaceri politice și democrație. Ulterior, plenul APCE va dezbate și va supune votului final, în cadrul celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg și online, 25-29 aprilie 2022), proiectul de rezoluție și proiectul de recomandare aferente acestui raport, cu recomandări adresate parlamentelor naționale, respectiv guvernelor statelor membre ale Consiliului Europei.

Parteneriatul Strategic dintre Consiliul Europei și UE se bazează pe trei piloni principali: dialog politic consolidat; cooperare în plan juridic prin aderarea UE la Convenția Europeană a Drepturilor Omului și la alte convenții și mecanisme ale Consiliului Europei; promovarea unor programe comune de asistență pentru statele din vecinătatea Uniunii Europene, în vederea susținerii reformelor democratice ale acestor țări.

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

500 de kituri educaționale oferite de Biserică pentru elevii dâmbovițeni aflați în dificultate

Articolul Urmator

Corneliu Ștefan, președinte CJD, lansează ideea unui proiect regional pentru colectarea, gestionarea și managementul deșeurilor

Ultimele Articole

8000 de dâmbovițeni prezenți la Noaptea Muzeelor

În acest an, Noaptea Muzeelor a fost una atipică. Foarte mulți muzeografi și angajați ai unităților au ieșit la proteste din cauza inechităților și salariilor mici, refuzând participarea la eveniment. Deși în
Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele