Noapte
Zi
15 February 2022
2 mins read

TÂRGOVIȘTE: Teatrul “Tony Bulandra” va îmbraca haine noi

Administrația locală târgovișteană schimbă înfățișarea teatrului municipal “Tony Bulandra”. Instituția de cultură, atât în spațiile din interior cât și la exterior, a intrat într-un amplu proces de reabilitare și modernizare. După zeci de ani în care nu s-au făcut investiții pe acest segment, acum, primăria Târgoviște a alocat în jur de 3 milioane de lei pentru lucrări ce vor schimba radical amplasamentul.
Deja muncitorii sunt prezenți pe șantier și lucrează la aspecte ce țin de curtea teatrului, urmând ca în zilele viitoare să înceapă și cele care vizează Sala Mare.

“Ne aflăm în sala Teatrului Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște, aici unde vor începe cele mai importante investiții din ultimii 20 de ani. A fost o perioadă foarte grea pentru toată lumea, inclusiv pentru teatru, pentru actori și așa mai departe. Cred că în acest moment putem discuta despre o îmbunătățire a situației pe ceea ce înseamnă infrastructura teatrului municipal din Târgoviște. Este vorba despre un complex de proiecte parțial finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, parțial finanțate direct prin bugetul local, de natură să transforme într-o măsură importantă ceea ce cunoșteam până acum cu privire la Teatrul Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște. În linii mari, pe ceea ce înseamnă sala de teatru, este vorba despre schimbarea mochetei, schimbarea celor 240 de scaune din sala de teatru, care niciodată nu au fost schimbate. Este prima dată când se vor schimba scaunele. Va fi adus un sistem electric automat de reglare a scenei. De asemenea, vor fi intervenții la fondul de lumini, vor fi intervenții în general la tot ceea ce înseamnă infrastructura necesară pentru spectacolele de teatru, inclusiv la instalațiile electrice și așa mai departe. Totodată, vor fi intervenții la fațadă, vor fi intervenții pe ceea ce înseamnă cerințele de prevenire și stingere a incendiilor. Vom avea o instalație completă, care presupune atât avertizare, cât stingere efectivă a incendiilor, plus uși rezistente la foc, de asemenea, ignifugare, inclusiv în sala de teatru, astfel încât să putem să asigurăm cele mai bune condiții. Vorbim despre cele mai importante lucrări de modernizare, care sunt realizate la Teatrul Municipal din Târgoviște în ultimii 20 de ani. Sper ca undeva prin vară să putem discuta de ultima etapă și aceasta fiind constituită de montarea noilor fotolii în Sala de Spectacol și să avem o altă sală modernizată, reabilitată, după ce am reușit să finalizăm proiectul ce a vizat Cinematograful Independența, care este de asemenea în gestiunea și în coordonarea Teatrului Municipal. Sunt foarte bucuros că reușim să facem acest lucru, sunt foarte bucuros că ne putem îndrepta atenția și către domeniul cultural, dincolo de spectacolele propriu-zise și la ceea ce înseamnă infrastructura necesară și cred că este un lucru foarte util pentru târgovișteni, pentru cultura târgovișteană, pentru cultura dâmbovițeană, pentru că infrastructura începuse încet-încet să se degradeze. Totul va arăta foarte-foarte bine. Deja se lucrează la cabinele actorilor de la subsol.”, a precizat primarul Cristian Stan.

final

Publicitate

DBM EXPERTPARCHET, SERVICII PREMIUM PENTRU PARCHETUL TĂU


DBM EXPERTPARCHET vă oferă cele mai bune soluții pentru montarea și întreținerea oricărui tip de parchet. Profesioniștii DBM EXPERT PARCHET oferă numeroase servicii, de la rașchetare montaj, recondiționare parchet, întreținere , lăcuire până la chituire. Îi puteți găsi la numărul de telefon 0723.479.488 pentru o ofertă personalizată.

Companie de tehnologie specializată în soluții de dezvoltare software.

Contact: cybersmartsoft@yahoo.com

Articolul Anterior

Pentru ca arderea miriștilor să fie folosită ca metodă fitosanitară, trebuie solicitat aviz de la Agenția pentru Protecția Mediului Dâmbovița

Articolul Urmator

Camera de Comerț organizează o întâlnire cu parlamentarii dâmbovițeni! Temele de discuție vor avea în vedere marile proiecte de interes pentru județ

Ultimele Articole

Mergisus

Nu ratați

CJD, sprijin financiar pentru 25 de asociații și organizații nonprofit

În acestă dimineață, Consiliul Județean Dâmbovița a alocat sprijin financiar

Femeia de azi, lider de succes

Profesionalismul și succesul au fost în acestă după amiază cuvintele